• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLIĆI": Debituje Stevanović, vraća se Rajković

Ratomir Dujković objavio je spisak igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu sa Makedonijom u Skoplju (srijeda, 12.30).

 "ORLIĆI": Debituje Stevanović, vraća se Rajković Izvor: MONDO

Selektor "orlića" objavio je spisak igrača na koje računa za taj meč.

Najvažnija vijest je da će debitovati igrač Intera, Alen Stevanović, i da se u tim vraća štoper Tventea, kapiten Slobodan Rajković, poslije isteka kazne i oporavka od operacije.

Tamošnja javnost posebno je pratila situaciju sa Stevanovićem. Mladi vezista je dobio šansu da debituje u timu Žozea Murinja, a u Srbiji ga se dugo niko nije sjetio. U stvari, jednom je bio pozvan, od selektora omladinske selekcije Srbije, Aleksandra Stanojevića...

"Pet ili šest puta sam razgovarao sa Alenom tokom njegovog učešća na turniru u Vijaređu. Redovno me informisao o svojoj formi", objasnio je Dujković.

"I on vjeruje da je cijelom slučaju dat preveliki publicitet. Meni nisu poznati razlozi zbog čega do sada nije pozivan, ali mi je rekao da jedva čeka da obuče dres Srbije. Moguće je da je bio nezadovoljan time što je planiran za lijevog beka", dodao je Dujković.

Selektor "orlića" izrazio je zadovoljstvo činjenicom da sve više igrača ima sve veću minutažu u svojim klubovima, a kao pozitivno je ocijenio i odlazak nekoliko mladih fudbalera iz domaće lige u inostranstvo.

"Prijatno sam iznenađen brojem igrača koji je otišao preko granice. Za sada su za nove klubove debitovali Adem Ljajić i Nemanja Matić, a nadam se da će se u dogledno vrijeme svi izboriti za mjesta u startnim postavama", nastavio je Dujković.

"Takođe, Marko Jovanović se ustalio u prvom timu Partizana, Ivan Radovanović i Nikola Gulan u Italiji imaju veću minutažu nego prethodnih sezona. U posljednje vrijeme i Miralem Sulejmani igra za Ajaks, što je izuzetno važno, naročito za njegov moral".


Iskusni stručnjak je podsjetio na probleme koje ima na poziciji lijevog beka, na kome se ustalio Gulan iako po vokaciji vezni igrač, kao i na mjestu "klasičnog centarfora".

Mlada reprezentacija Srbije takmiči se u Grupi 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se 2012. održati u Danskoj.

Poslije pet utakmica, "orlići" zauzimaju treće mjesto, sa devet bodova. Prvi su Hrvati sa tri više, a korak ispred Srba su Slovaci (Norvežani imaju četiri boda, a Kiprani tri, uz meč više).


"Orlićima" predstoje još tri utakmice - gostovaće Slovacima 11. avgusta, dočekaće Hrvate 4. septembra, a onda će tri dana kasnije igrati na Kipru.

GOLMANI: Živko Živković (Metalac), Aleksandar Kirovski (Zemun).

ODBRANA: Nemanja Crnoglavac (Zemun), Slobodan Rajković (Tvente), Vujadin Savić (Crvena zvezda), Marko Jovanović (Partizan), Siniša Stevanović (Spartak Zlatibor voda), Nikola Gulan (Empoli).

SREDINA: Ljubomir Fejsa (Partizan), Slobodan Medojević (Vojvodina), Ivan Radovanović (Atalanta), Nemanja Matić (Čelsi), Dušan Tadić (Vojvodina), Miloš Bosančić (Slovan Liberec), Marko Milinković (Košice), Alen Stevanović (Inter).

NAPAD: Miralem Sulejmani (Ajaks), Nemanja Milić (OFK Beograd), Stefan Šćepović (Sampdorija).

Dujković čeka odluku Nigerijaca

Međutim, neizvjesno je da li će Ratomir Dujković predvoditi ekipu do kraja ciklusa s obzirom na to da ima ponudu Fudbalskog saveza Nigerije.

"Razgovarali smo dva puta, u Londonu i Nigeriji, a 28. februara će biti donijeta odluka", predočio je Dujković.

Tog dana će Nigerijci izabrati selektora, koji će ih voditi na Mundijal u Južnoj Africi. Dujković smatra da su mu šanse za izbor male, s obzirom na imena ostalih kandidata, među kojima je i Gus Hidink.

"Nije mi važno da li će me izabrati, ali bi još jedan odlazak na Svjetsko prvenstvo predstavljao veliki izazov. To bi bilo dobro i za srpski fudbal, jer bismo imali trojicu trenera, Radomira Antića, Milovana Rajevca i mene".

Dujković vjeruje da mu u Fudbalskom savezu Srbije ne bi pravili problem oko transfera.

"Ovde su ljudi razumni i znaju kakav izazov predstavlja odlazak na Mundijal", zaključio je Ratomir Dujković.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC