• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac protiv Tekstilca igra za Erića

Fudbaleri Borca žele da u duelu sa Tekstilcem osvoje tri boda koja će posvetiti svom povrijeđenom saigraču, Borislavu Eriću.

 Prva liga RS Borac - Tekstilac Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Većina utakmica četvrtog kola Lige za prvaka biće odigrano u petak, a u ovom „đurđevdanskon kolu“ u Prvoj ligi RS banjalučki Borac gostuje Tekstilcu..

Meč u Derventi igra se samo dva dana poslije utakmice Kupa Grada u kojoj je Borac poslije penala savladao Željezničar Sport Team i zakazao finale sa Krupom 25. maja.

"Malo je zgusnut raspored, veliki broj utakmica, praktično svaka tri dana. Sutrašnja utakmica je prekretnica sezone, svjesni smo šta nas čeka i da će protivnik biti jako motivisan. To je normalno jer im dolazi najveći klub u RS i budući premijerligaš. Mislim da smo spremni da ponovoimo još jednu dobru partiju i ostvarimo pobjedu, a onda da u sljedećem kolu dočekamo Rudar i pobjedom potvrdimo šampionsku titulu i povratak u Premijer ligu BiH", rekao je trener Borca Vule Trivunović.

Njegova ekipa imaće sutra poseban motiv.

"Sve nas je potresla povreda našeg igrača Erića, juče u Kupu Grada. On je pokidao Ahilovu tetivu, očekuje ga operacija i višemjesečni oporavak. Sve to je ostavilo malo traga na nama, međutim, mislim da ćemo izvući pouku i za njega pokušati da ostvarimo pobjedu. Neće biti nimalo lagano, ali siguran sam da ćemo smoći snage da upišemo još jedan trijumf", istakao je Trivunović.

"Zašto igramo Kup Grada?"

Povreda Erića i suspenzija Danilovića zbog kartona u Kupu Grada pomalo su razljutili trenera Borca, koji je kritikovao ovo takmičenje.

"Jako smiješno takmičenje, evo šta se desi zbog Kupa Grada, gdje se ne znaju propozicije, gdje igrate protiv ljudi koji jednom sedmično treniraju. To se ne odnosi na utakmicu juče. Ne znam stvarno svrhu tog takmičenja, ali moramo ga igrati".

Šef struke Borca rekao je da neće moći da računa na od ranije povrijeđenog Dujakovića, sada i Erića, te na kartoniranog Vejnovića. On vjerovatno na raspolaganju neće imati ni  Iliju Danilovića, koji je dobio crveni karton u Kupu Grada, pa će biti suspendovan za meč Prve lige RS.

Ekipu Tekstilca vodi bivši trener Borca Zoran Dragišić, tako da se jedni i drugi vrlo dobro poznaju.

"Sigurno su motivisani, pretrpili su visok poraz 4:0 u pretprošlom kolu, pa odigrali  remi sa Rudarom, sigurno je da će nas htjeti iznenaditi. Znamo odakle nam prijeti opasnost. Oni su ekipa koja se brani pa čeka priliku iz kontre, znamo se dobro tako da nema nekih nepoznanica ni sa jedne strane", rekao je Trivunović.

On je priznao da je teško motivisati ekipu  u finišu ovako duge sezone.  

"Vjerujem u svoje igrače, vjerujem da i oni jedva čekaju da se obezbijedi povratak u Premijer ligu, jer jako je teško više motivisati igrače, a ostalo je još sedam utakmica je do kraja i finale Kupa Grada  koje se nameće kao važno ne zbog značaja trofeja već zbog rivaliteta Borca i Krupe. Nameće se jedan imperativ da vidimo gdje smo u odnosu na ekipu iz plej-ofa Premijer lige BiH", rekao je Trivunović.

Njegove riječi potvrdio je fudbaler Aleksandar Kondić.

"Čeka nas veoma teša utakmica kao i svaka u plej-ofu. Biće sigurno motivisani, ali mi idemo na pobjedu da što prije matematički obezbijedimo titulu. Zahvalio bih se navijačima na podršci i pozvao da nas podrže“, rekao je Kondić.

Prva liga RS

Liga za prvaka, četvrto kolo

Tekstilac – Borac

Drina – Kozara

Rudar Prijedor – Podrinje

TABELA: Borac 62, Podrinje 47, Rudar Prijedor 45,  Drina 39, Tekstilas 33, Kozara 30

Liga za opstanak, četvrto kolo

Petak

Borac Š.  - Zvijezda 09

Subota

Sloboda MG – Sloga

Slavija – Sutjeska

TABELA: Sloga 35, Zvijezda 09 32, Sloboda MG 32, Slavija 29, Sutjeska 24, Borac Š. 10

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Io Ti Amo

Igraš da osvojiš trofej genije...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC