• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Sarajevo: Valjiću, ne može tako

Autor mondo.ba

FK Sarajevo nezadovolljan suđenjem Ognjena Valjića na meču finala Kupa protiv Širokog Brijega.

 Fudbaleri Širokog Brijega pobijedili su Sarajevo 1:0 u prvom meču finala Kupa Bosne i Hercegovine u meču, koji je odigran an stadionu "Asim ferhatovic Hase".

Dan nakon utakmice Fk sarajevo se oglasio saopštenjem u kojem kažu kako će se žaliti Komitetu za suđenje FS BiH, zbog suđenja Ognjena Valjića. Prema tumačenju FK Sarajevo nije najbolje odradio svoj posao.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

"U 39. minuti gledaoci na stadionu i putem TV prenosa mogli su vidjeti očit prekršaj igrača gostujućeg tima, Borisa Pandže, nad Mersudinom Ahmetovićem u šesnaestercu Širokog Brijega, a glavni sudija utakmice Ognjen Valjić nije pokazao na bijelu tačku, iako je defanzivac gostiju na nepropisan način zaustavio Ahmetovića. Na opšte čuđenje, glavni sudija utakmice je dodijelio žuti karton zbog nepostojećeg simuliranja Ahmetovića, a pored toga što je naš klub ostao uskraćen jedanaesterca, obzirom da se Ahmetović našao u izglednoj šansi za postizanje gola, defanzivac Širokog Brijega nije dobio direktan crveni karton, što ga je sljedovalo da su u ovoj situaciji primjenjena pravila fudbalske igre. Činjenica je da je ovaj sporni detalj u mnogome uticao na daljni tok igre, obzirom da se desio dok je semafor pokazivao rezultat 0-0, te je sigurno da bi se situacija na terenu odvijala potpuno drugačije da je odluka glavnog sudije bila u skladu sa pravilima igre. Ostaje žal što se u finalu Kupa BiH, utakmice za koju je vladao regionalni interes, dešavanu kršenja pravila igre na eklatantan način i nadamo se da će nadležni organi krovne kuće bh. fudbala uraditi sve potrebne radnje kako bi do kraja prventva, kako u premijerligaškim, tako i Kup utakmicama, što manje govorili o sudijskim odlukama, a što više od dobrim potezima i golovima", piše u saopštenju FK Sarajevo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC