• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benito Karbone na "Marakani" - turista ili trener?

Autor mondo.rs

U jeku pregovora sa Milojevićem, ali i razgovora sa Vukomanovićem, Crvena zvezda danas je imala gosta iz Italije, koji je posetu Beogradu obeležio i slikama na društvenim mrežama.

Benito Karbone (45) boravio je danas na beogradskoj "Marakani" drugi put u kratkom periodu, gde je sa generalnim direktorom Crvene zvezde, Zvezdanom Terzićem, razgovarao o ulozi trenera prvog tima.

MONDU je u Ljutice Bogdana potvrđeno da je Karbone samo jedan od kandidata sa kojima se razgovara ubrzano, s obzirom na to da je početak priprema za sezonu 2017/18, kao i prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, "iza ugla".

Pre toga, Karbone je boravio u srpskoj prestonici prošlog vikenda kada je pratio uživo finale Kupa Srbije između Partizana i Crvene zvezde.

Karbone je tom prilikom obišao stadion, muzej, svečane lože, kao i tribine, a posetu koju nije zabeležio kao fudbaler od 1988. do 2010. godine (igrao je i za Torino, Napoli, Inter, Šefild venzdej, Aston Vilu, Bredford, Midslbro, Derbi, Komo, Parmu, Vićencu...) možda je obavio samo kao turista, a…

...možda i kao budući trener crveno-belih.


Prema pouzdanim informacijama do kojih je MONDO došao, Vladan Milojević i dalje je prva i osnovna želja Crvene zvezde i od njegovog konačnog "da" ili "ne" zavisiće sve ostale odluke kluba u potrazi za novim šefom.

Karbone je trenerskim poslom počeo da se bavi 2010. u mlađim kategorijama Pavije, potom je kratko trenirao prve timove Pavije i Varezea, nižerazrednom Vale D'Ostu, bio je konsultant u Lidsu, a sezonu 2016/17 proveo je u drugoligašu Ternani s kojom je bio prvi iznad crte u Seriji B.

Terzić je u međuvremenu razgovarao i sa aktuelnim trenerom Panioniosa, bivšim fudbalerom Crvene zvezde i čovekom koji je Čukaričkom 2015. doneo, za sada, jedini trofej u klupskoj istoriji, Vladanom Milojevićem, ali je u ovom trenutku nepoznato da li je širenje spiska kandidata za naslednika v. d. Boška Đurovskog posledica negativnog odgovora od Milojevića ili unapred određene strategije.

U međuvremenu, nezvanično, Terzić je razgovarao i sa Ivanom Vukomanovićem, još jednim bivšim igračem crveno-belih koji je po završetku karijere trenirao Standard iz Liježa i potom Slovan iz Bratislave, s kojim i dalje ima važeći ugovor.

Ukoliko posle svega izbor padne na Karbonea, on bi bio drugi Italijan trener Crvene zvezde u 72 godine dugoj istoriji kluba, a prethodni - Valter Zenga - ostao je upamćen kao čovek koji je u prvoj sezoni u srpskom fudbalu, 2005-06, osvojio "duplu krunu",  a onda otišao iz ličnih razloga.

Crvena zvezda je u prethodnih 20 godina čak 30 puta menjala trenera, a ovaj zabrinjavajući odnos donekle su ublažili Slavoljub Muslin, Zoran Filipović, Robert Prosinečki i Miodrag Božović, jedina četvorica trenera u prethodne dve decenije koja su radila duže od sezone u klubu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC