• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spaleti novi trener Intera!

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Internacionale objavio je u petak da je novi trener prvog tima Lućano Spaleti, koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa milanskim velikanom.

Zvanično predstavljanje Spaletija biće upriličeno u srijedu tačno u podne, a prvi put će voditi trening plavo-crnih u ponedjeljak 3. jula, saopšteno je na zvaničnom sajtu Intera.

Spaleti je rođen u Sertadi, Toskana, 7. marta 1959. godine, a u igračkoj karijeri je na nastupao u veznom redu Entelje, Specije, Vijaređa i Empolija, da bi nakon što je okačio "kopačke o klin" sjeo na klupu Empolija 1994. godine i iz Serije C ekspresno osigurao nastup u italijanskoj eliti.

Još je s klupe predvodio Sampdoriju, Veneciju, Udineze i Ankonu, prije nego se vratio u Udine 2002. godine i pomogao "zebrama" da nastupe u kvalifikacijama za Kup UEFA i osiguraju nastup u Ligi šampiona, prvi put u istoriji kluba sa "Friulija".

Tog ljeta 2005. godine prešao je u Romu i s "vučicom" osvojio dva trofeja Kopa Italija i italijanski Superkup, te postao motor etabliranja Rimljana na evropskoj sceni.

U decembru 2009. godine odlučio se na odlazak u ruski Zenit iz Sankt Petersburga, s kojim je osvojio dvije šampionske titule, Kup Rusije i Superkup u četiri sezone.

Vratio se potom u "vječni grad" u januaru 2016. godine i sa Romom osigurao treće mjesto nakon što je u drugom dijelu Serije A osvojio čak 46 bodova. Drugu sezonu pod njegovim vođstvom Roma je osvojila 88 bodova i bila drugoplasirana, a Spaletijev prosjek u tih 18 mjeseci iznosio je 2.33 boda po utakmici.

Spaleti je inače proveo 406 mečeva na klupi u Seriji A i trenutno ima najviše utakmica od svih aktivnih trenera u šampionatu Italije.

Na ličnom planu osvojio je prestižnu "Pančina d'Oro" nagradu 2015. i bio trener godine u izboru Fudbalskog saveza Italije 2006. i 2007. godine.

"Srećno na novom poslu Lućano", navedeno je na sajtu milanskog kluba.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC