• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda počela pripreme

Autor mondo.ba

Prozivkom na "Tušnju" fudbaleri Slobode u utorak su počeli pripreme za novu sezonu u kojoj je glavni cilj plasman u Ligu za šampiona.

 FK Sloboda počeo pripreme za sezonu 2017/18 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Banjalučki stručnjak sa klupe Tuzlake Vlado Jagodić u utorak je "prozvao" svoje izabranike.

POVEZANE VIJESTI

Prvog dana na "Tušnju" su se pojavili Filip Erić, Aleksandar Lazevski, Amar Beganović, Ibrahim Škahić, Adnan Salihović, Muhamed Muratović, Adnan Mujkić, Nemanja Stjepanović, Adnan Jahić, Ismar Hairlahović, Vladimir Grahovac, Uroš Đukić, Amer Ordagić, Miloš Kalezić, Almedin Zilkić, Dino Hodžić, Edis Smajić i Ismar Tandir.

"Trebamo se sjetiti mojih prvih obraćanja ovdje kada sam rekao da je cilj Slobode stabilizacija kluba i 'Liga 6'. Mi smo sebi nametnuli da pokušamo biti i četvrti protekle sezoone, a to nismo uspjeli zbog tri boda i poraza od Krupe. Međutim ne možemo to kvalifikovati kao da ništa nije urađeno i to me ljuti jer se ne može reći da naši rezultati nisu adekvatni. Da smo bili u Ligi za opstanak mi bismo možda pobijedili sve utakmice, ali šta bi imali od toga", rekao je Jagodić novinarima i dodao:

"Nastavljamo selektirati grupu igrača, a već sam rekao da je to proces koji traje, a period od tri mjeseca je kratak da se selektira grupa igrača koja može donijeti titulu za stogodišnjicu kluba. Ja znam da se mnogi smiju na te moje izjave, ali neka se smiju, mi ćemo se sresti ovdje 2019. godine pa ćemo vidjeti i podvući crtu, ko je pričao neistinu, a ko se smijao", prenio je klupski sajt.

Šefa stručnog štaba podržao je i predsjednik kluba Senad Mujkanović koji je u svom obraćanju medijima govorio o ambicijama kluba.

"Ambicije kluba su borba za ulazak u Ligu za šampiona i naredne sezone, dok za sezonu 2018./2019, uz adekvatnu finansijsku podršku, želimo da za 100 godina postojanja kluba napadnemo i titulu prvaka BiH. Ekipa putuje na Kupres gdje će imati pripreme, a za 20-ak dana slijedi skupština Slobode, gdje će biti donesene konačne odluke oko novog predsjednika", dodao je Mujkanović.

Ekipa Slobode će na "Tušnju" raditi do 29. juna, nakon čega seli na Kupres, gdje će nastaviti pripreme za novu sezonu do 11. jula.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC