• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real se raspada!? Modriću preti zatvor!

Autor mondo.rs

Asu Real Madrida i hrvatske reprezentacije Luki Modriću zaprećena kazna zatvora od šest meseci do 5 godina zbog sumnji da je lažno svedočio na suđenju Zdravku Mamiću.

Dvojica fudbalera Real Madrida - Mateo Kovačić i Lukas Vaskez - oženili su se prethodnog vikenda, ali sve što se potom događalo u redovima šampiona Evrope je šokantno i loše po navijače jednog od najvećih klubova na svetu.

Najpre je, nezvanično, Kristijano Ronaldo najavio odlazak iz Reala, da bi potom još jedan izuzetno važan igrač za Realovu mašineru - Luka Modrić - zapao u probleme pred sudom.

Hrvatski mediji prenose da sjajnom vezisti Reala preti od 6 meseci do čak 5 godina zatvora zbog sumnji da je lažno svedočio u procesu protiv "alfa i omege" zagrebačkog Dinama Zdravka Mamića, koji je pak, optužen da je "muljao" sa novcem od prodaje igrača. Pa tako i sa Modrićem, kada ga je prodao Totenhemu.

Dakle, optužen je da je lagao u korist Mamića.

O čemu je reč u slučaju Mamića i Modrića?

Oni jesu potpisali ugovor o podeli novca od transfera, što nije protivno zakonu. Međutim, Tužilaštvo u Hrvatskoj optužnicu tereti na tvrdnji da je aneks ugovora o tome zapravo potpisan tek kad je Modrić već bio igrač Totenhema, a Mamić je na taj način "izvukao" novac iz kluba.


Modrić je na sudu rekao da je to potpisao još 2004. i 2005. kada je potpisivao ugovore o igranju za Dinamo. Ali, Tužilaštvo navodi da je Modrić drugačije govorio 2015. godine kada je ispitivan.

Ako se utvrdi da je Modrić promenio iskaz (čitaj: lagao u korist Mamića), preti mu zatvor. Mada, nije Modrić glavna meta Tužilaštva, već Mamić, kojem pokušavaju da dokažu raznorazne pronevere, mahinacije, izvlačenje novca iz Dinama, odnosno lično bogaćenje.

Torcida o Modriću: Go*no maleno, mora u zatvor!



POGLEDAJTE SNIMAK MODRIĆEVOG ISPITIVANJA

Luka Modrić
Izvor: YouTube


Zagrebački "Jutarnji list" navodi da je od 2013. godine do 2016. godine za davanje lažnog iskaza ukupno optuženo 237 osoba u Hrvatskoj. Doneta je presuda za 126 osoba, a od toga je 113 osuđeno.

Dakle, gotovo 90 odsto slučajeva u kojima tužilaštvo tereti svedoke za promenu iskaza završi se loše po svedoke.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC