• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nismo razočarali, budite ponosni na igrače"

Autor mondo.rs

"Srbija treba da bude ponosna što ima ovakve igrače", poručio je selektor Srbije Nenad Lalatović nakon poraza od Španije i definitivne eliminacije sa Evropskog prvenstva u Poljskoj.

 Nenad Lalatović izjava Srbija - Španija Izvor: MN PRESS

Drugim porazom u tri meča Srbija je završila takmičenje na EP u Poljskoj.

"Orlići" su u "grupi smrti", kako su je nazivali mnogi uoči takmičenja, igrali na momente dobro, a na momente veoma nervozno i loše, pa je epilog tih konstantnih "šaltanja" kvaliteta - jedan osvojen bod i to u finišu utakmice protiv Makedonije (2:2).

Nenad Lalatović je nakon utakmice protiv rezervista Španije (0:1), koji su "izašli" u tom sastavu pošto su već bili obezbedili plasman dalje, poručio da su oni pokazali najviše.

"Mislim da smo još jednom pokazali da Srbija ima jako kvalitetne mlade igrače, momke koji su s pravom bili evropski i svetski prvaci. Igrati na ovakvom nivou, protiv ovakve reprezentacije sa igračem manje to samo pokazuje kakav kvalitet ima ova generacija", kazao je selektor i podvukao:

"Srbija treba da bude ponosna što ima ovakve igrače".

Prvu šansu na meču imala je Srbija, ali je štoper Miloš Veljković promašio prazan gol nakon kornera, bilo je još nekoliko šansi, da bi nakon pogotka Denisa Suareza došlo do "dizanja nervoze" kod naših igrača na neki novi nivo što se završilo crvenim kartonom Uroša Đurđevića.

Izvor: MN PRESS


"Mogu biti ponosan na njih, jer ovako se boriti sa igračem manje i praviti šanse... Posebno prvo poluvreme, kada smo bili egal, imali dve stopostotne šanse. Veljković je bio sam na drugoj stativi, kada je prebacio loptu preko gola. I žao mi je zbog te šanse, jer da smo postigli gol, tok meča bi sasvim sigurno bio drugačiji", ispričao je Lalatović.

Promenio se odnos snaga na terenu, a Filip Manojlović je odbranio gol u nastavku.

"Planski smo popustili odličnoj reprezentaciji Španije da igra više po krilima. Hteli smo da zatvorimo igru po centrali. Da pokušamo da ih iznenadimo, posle oduzete lopte na našoj polovini, da tražimo loptu u prostor iza njihovih leđa, da postignemo gol. Teško je u tome bilo uspeti, jer smo veći deo utakmice imali igrača manje. Drugo poluvreme, morali smo, sjajno smo se branili. Imali su Špancu jednu ili dve prilike, ali to je i normalno kada imate igrača manje, ali imali smo i mi dve stopostotne prilike u finišu meča. Srbija nije razočarala na Evropskom prvenstvu, a Španija ide u polufinale...", zaključio je srpski selektor.

Ostaje da se vidi da li će se obistiniti spekulacije i da li će Nenad Lalatović biti selektor reprezentacije samo u toku Evropskog prvenstva, odnosno, da li će ga u narednom ciklusu zameniti Milan Obradović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC