• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrijeme leti - Leo Mesi napunio 30 godina!

Autor mondo.rs

Najbolji fudbaler Evrope u 21. vijeku proslavlja 30. rođendan. Koliko još može i šta mu je još ostalo da osvoji, odnosno "obori" od rekorda?

Imao je 16 godina, četiri mjeseca i 23 dana kada je odigrao prvi zvanični meč.

Bez obzira što se još u to vrijeme, a u pitanju je 2003. godina i meč sa Portom u Ligi šampiona, pričalo o tome kako u "La Masiji" postoji "klinac" koji ima potencijal da bude najbolji na svijetu, vjerovatno je bilo stotine hiljada ljubitelja fudbala koji su se upitali - ko je, dođavola, ovaj momak i zašto debituje na ovako važnoj utakmici?

Već poslije jednog dodira sa loptom pokazao je ko je i šta je.

Četrnaest godina kasnije možemo samo da kažemo da Frenk Rajkard nije požurio kada je ovo dijete pogurao u prvi tim, a to "dijete" danas proslavlja 30. rođendan!

Mnogo je prošlo (17 godina) od prvog dokumenta koji je potpisao sa Barselonom, na salveti (!!!), ali i to dovoljno pokazuje koliko se žurilo Kataloncima dok ga drugi ne ukradu. Nije im smetalo ni to što je sitan, samo su gledali koliko je vješt sa loptom...



Najbolji fudbaler 21. vijeka, i osvajač rekordnih PET "zlatnih lopti" za najboljeg igrača planete, je sa Barselonom za sve ove godine osvojio osam titula u Primeri, pet u Kupu Kralja, šest u španskom Superkupu, četiri Lige šampiona, tri Superkupa Evrope i tri SP za klubove. Takođe, tu su i SP za igrače do 20 godina i Olimpijske igre.

Podsjetimo i da je igrao finale Svjetskog prvenstva u Brazilu, ali je Argentina poražena od Njemačke (1:0), kao i da je tri puta poražen sa "gaučosima" u finalu Kopa Amerike.

Može se reći i da su mu to jedini trofeji koji mu nedostaju...

Mesi je i najbolji strelac u istoriji Barselone (507), La Lige (349), El Klasika (23), Argentine (58), a "vlasnik" je i rekorda poput najboljeg strijelca u toku jedne kalendarske godine, sezone itd.


Prethodna godina za njega je bila burna.

Povlačio se iz reprezentacije, pa se vratio, osuđen je za utaju poreza, a u svemu tome kao da je bilo i problema sa Luisom Enrikeom u Barseloni. Ostaje da se vidi da li će Mesi karijeru nastaviti u španskom gigantu ili će uskoro promijeniti sredinu.

S obzirom na to da mu je 30 godina, pitanje je i koliko godina na vrhunskom nivou mu je ostalo, pa nama ostaje samo da uživamo u godinama koje slijede.

Mesi
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC