• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od najbrže navale u istoriji fudbala...

Autor mondo.rs

Klop ima Manea i Salaha, ali i 30 miliona razloga da bude zabrinut kada razmišlja o transferu Obamejanga.

Velikih klubova koji ga žele ima gotovo koliko i slova u njegovom prezimenu, ali ako je sudeći prema onome što znaju novinari lista "Bild" - i on se odlučio za novac.

Želja Liverpula, Pari Sen Žermena, Arsenala, Mančester sitija, itd, Pjer-Emerik Obamejang (28) blizu je da prihvati 30 miliona evra po sezoni "tešku" ponudu kineskog Tijanđina, koji bi Borusiji Dortmund uplatio dodatnih 80 miliona evra na ime obeštećenja.

Ukoliko bi se ovaj transfer ostvario, prebrzi Gabonac postao bi treći najplaćeniji fudbaler svih vremena iza još dvojice igrača koji su ime stekli u Evropi, pa "naplatili" u Kini: Ezekijela Lavecija (40 miliona evra godišnje) i Karlosa Teveza (35).

Obamejangov bivši trener iz zajedničkih dana na "Vestfalenu", sada menadžer Liverpula, Jirgen Klop, uspeo je prošlog i ovog leta da dovede dvojicu "sprintera", Sadija Manea i Mohameda Salaha, a nadao se da će pronaći način da ponovo postane šef i momku rođenom u francuskom gradiću Laval, ali je jasno da "redsi" ne mogu da mu ponude novac koji u Real Madridu i Barseloni nemaju ni Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi.

Obamejang je u Borusiju Dortmund došao iz Sent Etjena 2013. godine i, do danas, postigao 120 golova na 189 mečeva u žuto-crnom dresu.

Tijanđin, koji trenira nekada najbolji fudbaler sveta u izboru FIFA, Fabio Kanavaro, a za koji nastupaju Alešandre Pato i Aksel Vitsel, ima još jedno upražnjeno mesto za strance za razliku od najvećeg broja konkurenata u kineskoj Superligi koji su svoje "fioke" za internacionalce popunili.

U ovom trenutku, Tijanđin je na šestoj poziciji u šampionatu i posle 14 rundi zaostaje 15 bodova za vodećim Evergrandeom, koji trenira Luis Felipe Skolari.

Gvangžu našeg trenera Dragana Stojkovića Piksija nalazi se na mestu iznad, sa dva boda više, a između Skolarija i Stojkovića su još tri zvučna trenerska imena: Andre Viljaš Boaš, Manuel Pelegrini i Feliks Magat.

Od ranije, pored Lavecija i Teveza, u Kini za veliki novac igraju i Ramireš, Aleks Tešeira, Renato Augusto, Nikica Jelavić, Kristijan Basogog, Ali Gazal, Aloizio, Borek Dočkal, Dijego Tardeli, Fredi Gvarin, Hulk, Džon Obi Mikel, Žonatan Sorijano, Ernaneš, Edi Gomez, Rodžer Martinez, Gracijano Pele, Đovani Moreno, Oskar, Mbaje Dijanje, Buruk Jilmaz, Odion Igalo, Goran Milović, Džekson Martinez, Eran Zahavi, Tiron Čeri, Stefan Mbija, Papis Sise, Obafemi Martins, Rikardo Karvaljo, kao i dvojica srpskih fudbalera, Nemanja Gudelj i Nikola Petković.

Utoliko, iako uvek na prvo čitanje deluje da je nemoguće da takva zvezda evropskog fudbala pre 30. godine ode na Daleki Istok, ne bi trebalo otpisati verodostojnost "Bildovih" saznanja.

Klop će, verovatno, morati da potraži novog "sprintera" kako bi sastavio najbrži triling napadača u istoriji fudbala što bi sa Maneom, Salahom i Obamejangom svakako uspeo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC