• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janjoš: Kako planirati da primiš gol sa 50 metara?

Autor mondo.ba

Trener Sarajeva poslije poraza od Zarje optimističan kada je u pitanju proiaz u drugi krug kvalifikacija. Pohvalio sjajan gol Argentinca sa pola terena.

 Sarajevo Mehmed Janjoš nakon utakmice Zarja - Sarajevo Izvor: MONDO

Sarajevo je poraženo od moldavske Zarje 2:1 u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Moldavska ekipa imala je prednost 2:0, ali je naš predstavnik uspio da postigne go li značajno poboljša situaciju pred revanš u Sarajevu.

"Prvo poluvrijeme domaćin je postigao dva pogotka i imali su sjajan posjed lopte, a mi nismo uspjeli pronaći rješenje za njihovu igru. U nastavku smo izvršili dvije izmjene i izašli smo visoko u polje protivnika i mislim da smo na kraju zaslužili neriješen rezultat”, rekao je trener Sarajeva Mehmed Janjoš poslije utakmice.

On je prokomentarisao spektakularan gol Rubena Gomeza sa pola terena za vođstvo Zarje 2:0.

“Ne volim što smo ga mi primili, ali moram da kažem da je drugi gol bio velemajstorski. Hvala domaćinu na koreknosti, a drugo poluvrijeme nas čeka za sedam dana. Naš golman je pogriješio, izašao je dalje od gola, ali kada igrač sa 50 metara podigne glavu i pogodi, pa i da je šutirao na prazan gol, to je umijeće", rekao je Janjoš.

Sarajevu sada slijedi revanš za sedam dana u Sarajevu.

Biće nam teško u Sarajevu i ne očekujemo laganu utakmicu. Jučer sam rekao da su ovo dvije podjednake ekipe, ali mislim da zbog postignutog gola imamo velike šanse da prođemo dalje. Ekipa protiv koje smo igrali je iskusna, koja koristi svaku šansu i vidjeli ste kako su postigli gol. Istina je da je naš klub sa većom tradicijom, ali to treba pokazati i na terenu. Očekivali smo da će igrati kapiten sa brojem četiri. Naš skauting je uradio veliki posao proteklih dana i dobro smo upoznali protivnika, ali teren je nešto drugo. Kako planirati da vam neko da gol sa 50 metara?”, zaključio je Janjoš.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC