• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je s ovima iz Atletika, kao da su poludeli...

Autor mondo.rs

Odluke suprotne svim fudbalskim trendovima doneli su ovog leta trener i dvojica najboljih igrača Atletika, verujemo da bi Mino Rajola pobegao glavom bez obzira sa "Wanda" stadiona...

Na kraju sezone 2016/17, u kojoj je Atletiko Madrid igrao odličan fudbal, beležio dobre rezultate, ali ostao bez trofeja, trener ove neverovatne generacije Dijego Simeone dobio je ponudu Intera od 55 miliona evra i odrešene ruke da vodi transfer politiku kluba - odbio je.

Nešto kasnije, dugo najavljivani transfer prve zvezde tima, Antoana Grizmana, u Mančester junajted propao je kada su sankcije FIFA potvrđene i kada je ostalo da važi da Atletiko ovog leta neće moći da se pojačava. Grizman je pozvao Žozea Murinja i objasnio mu da ne može sada da napusti klub - odbio je.

Po završetku Evropskog prvenstva za mlade fudbalere u Poljskoj, na kojem je Saul Nigez blistao u dresu "La Rojite", Atletikov rival Barselona odlučila je da obavesti mladog vezistu da je spremna da uplati minimalno obeštećenje za njega od 80 miliona evra i da bi samo trebalo da kaže koliku platu želi u Kataloniji, čime bi madridski klub bio isključen iz pregovora - odbio je.

Snaga Dijega "Čola" Simeonea, ali i Atletika, ogleda se i u ovakvim odlukama najboljih igrača kluba, koji se vezani za crveno-bele boje ponašaju suprotno logici najvećeg broja zvezda današnjeg sporta, ne samo fudbala. Neko bi rekao - rade protiv sebe, ali nije baš tako.

Postoje momenti u životu kada novac i ambicija nisu na prvom mestu, mada je jasno da se u Atletiku ne zarađuje malo i da ambicije nisu daleko ispod onih koje imaju klubovi poput Junajteda ili Barselone.

Jasno je da bi menadžeri poput Mina Rajole pobegli glavom bez obzira od Simeonea, Grizmana i Nigeza, jer njihovo osnovno načelo da svako može da ode bilo kada, bilo gde, ako je ponuda dovoljno "masna" da se i svi ugrade u posao ne može da važi u krugu od tri kilometara od stadiona Atletika, zvao se on "Visente Kalderon" ili novi, koji čeka otvaranje, "Wanda Metropolitano".

Nigez (22) je danas potpisao novi ugovor sa Atletikom do 2026. godine, a da mu je i prethodni isticao tek za četiri godine, odnosno 2021.

Ali, u prethodni je uneta izlazna klauzula koju bi bezmalo 20-ak klubova u Evropi moglo da uplati bez da trepne, čega su vlasnici kluba bili itekako svesni. Za sada, nije poznato koliko iznosi nova minimalna suma koju Atletiko ne bi mogao da odbije, mada možemo i sami da pretpostavimo ukoliko je prethodna iznosila 80 miliona evra.

"Veoma sam srećan, jer je Atletiko za mene nešto poput porodice i ne postoji mesto na svetu na kojem bih više voleo da budem nego ovde. Radiću maksimalno predano, kao i uvek do sada, da bih se odužio klubu na poverenju koje mi je ukazao, na terenu i van njega. Želeo bih da se zahvalim svim saigračima i trenerima na dnevnoj podršci i podsticaju da postanem igrač kakav sam sada", rekao je skromno Nigez, koji je dao pet golova na UEFA U21 EURO u Poljskoj i time osvojio "Zlatnu kopačku" iako je vezista.

Španija je u finalu poražena od Nemačke.

Saul je Atletikovu školu fudbala došao 2007. iz - Real Madrida! Za "B" tim debitovao je 2011, sa samo 16 godina, a sa 22 ima već 148 nastupa (22 gola, 10 asistencija) za prvi tim Atletiko Madrida, sa kojim je osvojio: Ligu Evrope 2011/12, Primeru 2013/14, Kup kralja 2012/13, UEFA Superkup 2012, španski Superkup 2014, uz dva plasmana u finale Lige šampiona 2013/14 i 2015/16.

Sa omladinskom reprezentacijom Španije bio je prvak Evrope 2013. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC