• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pijani i drogirani ne mogu na "Koševo"!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Svi predmeti, koji u bilo kojem smislu mogu ugroziti sigurnost gledalaca na stadionu, biće oduzeti, odnosno odstranjeni prilikom pregleda na predkontrolama", istakli su iz FK Sarajevo uoči sutrašnje utakmice protiv Zarje u Ligi Evrope.

 Sarajevo Zarja revanš Liga Evrope obavještenje za navijače Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Uprava Fudbalskog kluba Sarajevo uoči sutrašnje revanš utakmice prvog kola kvalifikacija Lige Evrope protiv moldavske Zarje Balci obavijestila je navijače o strožijim kontrolama ispred i na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo".

"Obavještavamo sve navijače i simpatizere da će oko pojedinih dijelova stadiona biti postavljena ograda za vršenje predkontrole, gdje će se obavljati fizički pregled, kao i provjeravati validnost ulaznica, a prolazak predkontrole biće moguć isključivo uz važeću pojedinačnu ulaznicu za utakmicu. Vrijedi istaći da sva djeca starosti do 12 godina, mogu za ovu utakmicu kupiti ulaznicu po jeftinijoj cijeni, od tri KM kako bi mogli gledati susret i to u odjelu za članstvo i ulaznice FK Sarajevo danas i sutra do 18 sati", između ostalog naveli su iz FK Sarajevo, te naglasili:

"Osobe u alkoholiziranom stanju, kao i one pod vidnim dejstvom narkotika, neće moći pristupiti stadionu bez obzira da li posjeduju validnu ulaznicu za utakmicu. Takođe, svi predmeti, koji u bilo kojem smislu mogu ugroziti sigurnost gledalaca na stadionu, biće oduzeti, odnosno odstranjeni prilikom pregleda na predkontrolama. Vrijedi istaći da će saobraćaj oko stadiona biti zatvoren, te molimo ovim putem sve navijače da tu informaciju uzmu u obzir i da se ne kreću motornim vozilima prema samom stadionu, te da blagovremeno pristupe stadionu, kako bi izbjegli gužve prilikom ulaska".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbalski klub Sarajevo apeluje na svoje navijače da se pridržavaju prethodno navedenih uputstava, te da za vrijeme susreta ne koriste pirotehnička sredstva i da se ne zadržavaju na prostoru na stepenicama, već da zauzmu svoje mjesto na jednoj od stolica na tribinama, s obzirom na izuzetno velike kazne UEFA u slučaju da dođe do kršenja prethodnih mjera.

"Primjera radi, prije nekoliko godina, Fudbalski klub Sarajevo morao je platiti kaznu u iznosu od 20.000 evra zbog sjedenja navijača na stepenicama za vrijeme utakmice", naglasili su iz FK Sarajevo.

Utakmica Sarajevo - Zarja Balci igra se sutra, 6. jula, sa početkom u 20 sati.

U prvom susretu u Moldaviji domaći su slavili, rezultatom 2:1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC