• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Eto, Inter ode u četvrtfinale...

Samjuel Eto vratio se na Stamford Bridž i ponovo golom uništio Čelsi. Inter je konačno u četvrtfinalu Lige šampiona, a tamo će igrati i CSKA Moskva.

 LŠ: Eto, Inter ode u četvrtfinale... Izvor: MONDO

Četiri godine bilo je potrebno da bi se neki stranci na Stamford Bridžu sladili uzvicima "Ole, ole..."

Poslije fanova Barselone, 22. februra 2006. godine i tifozi Intera doživjeli su rijetko zadovoljstvo. A, šta im je osim naziva stadiona bilo zajedničko?

Obradovao ih je Samjuel Eto!

Engleski Čelsi redao je 21 utakmicu u nizu bez poraza kod kuće u UEFA takmičenjima, od kada ga je golom u 76. minutu tadašnji napadač Barselone eliminisao iz Lige šampiona prije više od četiri godine. Eto se vratio na Bridž u dresu Intera i...

Golom u 78. minutu doneo je drugu pobjedu Interu nad Čelsijem u dvomeču osmine finala Lige šampiona.

U Milanu 2:1, u Londonu 0:1.

Poslije tri neuspješna pokušaja u osmini finala Lige šampiona, Inter konačno ide dalje! Da, uspio je to Žoze Murinjo i to baš protiv tima koji je sila evropskih razmjera postao za vrijeme njegovog šefovanja (2004-2007).

Malo prije toga, u Sevilji, fudbaleri CSKA iz Moskve plasirali su se u svoje prvo četvrtfinale još od premijernog izdanja Lige šampiona, za sezonu 1992/93.

Poslije 1:1 u Moskvi, bilo je 2:1 za Miloša Krasića i ostale u prijestonici Andaluzije.

Žoze Murinjo sa Interom u formaciji 4-3-3 na startu, Dejanom Stankovićem na klupi, a Dijegom Militom, Samjuelom Etoom i Goranom Pandevim u postavi, poslao je jasnu poruku Karlu Anćelotiju: "Svidjelo se to vama ili ne, mi nismo došli ovdje da se branimo".

Naravno, takav pristup bio bi poguban za italijanski tim...

I takav ofanzivni Inter bio je konkretniji na početku meča, odmah se vidjelo da u defanzivi Čelsija, gdje je od starta na desnom boku igrao Branislav Ivanović, ima mjesta za prodore i gol šanse. Više od igre ka debitantu na golu Čelsija, Rosu Tarnbulu, Inter je iznenadio velikim samopouzdanjem, što nikako nije bio slučaj među nerazurima tokom prethodne dve kampanje u LŠ.

Tada je Inter bio smiješan na gostovanjima Liverpulu i Mančester junajtedu. Naravno, nije prošao osminu finala...

Ovog puta, Murinjov tim hteo je gol i umalo ga je dobio u 33. minutu kada je najdominantiniji desni bek planete, Maikon, probio Jurija Žirkova i centrirao, a kapiten Čelsija Džon Teri bio "kratak" u skoku. Ipak, takav rasplet zbunio je Etoa, koji nije očekivao kiks Terija, pa je nespretno zahvatio loptu glavom iz više nego izgledne pozicije.

Takav napad, a i nekoliko sličnih prije 33. minuta, terali su Franka Lamparda i ostale na oprez. Čekao je Čelsi skoro 40 minuta kako bi "uzeo" loptu i vezao nekoliko napada. A, onda je nastala prava panika pred Žulijom Sezarom.

Od 40. do 46. minuta igralo se oko šesnaesterca Intera, domaći igrači tražili su penal dva puta zbog povlačenja prilikom centaršuta, a strašnu šansu imao je Nikolas Anelka, kada je izblokiran... Stoperi Intera, Lusio i Valter Samjuel fanatičnim startovima branili su Sezara i svoj gol.

I odbranili su ga...

Volfgang Štark odveo je igrače na odmor, a po povratku na teren Čelsi je bio opasniji tim još nekih šest, sedam minuta. U 51. minutu, Floran Maluda oštro je šutirao, ali je Sezar bio na mjestu i to je bilo to...



Kako je vrijeme odmicalo, dosljedno postavljeni Inter delovao je sve sigurnije. Kapitenu Havijeru Zanetiju nije bilo moguće uzeti loptu, Maikona niko nije mogao da prođe, a iz nogu Veslija Snajdera sjevali su pasovi ka napadačima, sa kojima se odbrana Čelsija sve teže i teže nosila.

Pandev je u 60. minutu toliko vukao loptu, da je na kraju dopustio da bude izblokiran, iako je imao situaciju "1 na 1" sa Tarnbulom. Pet minuta kasnije, Inter je vezao, vezao, vezao oko odbrane Čelsija, domaći navijači negodovali su što njihov tim ne uspjeva da uzme loptu dobra dva minuta, a onda je lob pasom Dijego Milito izbačen iza odbrane i...

Argentinac je uprksao stvar, a uglavnom je takve šanse pretvarao u gol. Znao je to i Murinjo, koji je legao na klupu kada je vidio šta se dogodilo. Uplašili su se mnogi Interisti da će njihov tim biti kažnjen za ovu rasprodaju šansi, a još zloslutnije bilo je u 70. minutu, kada je Snajder uputio idealan centaršut, a Tijago Mota sa pet metara, neometan, šutirao glavom preko gola.

Ove večeri kazna nije stigla Inter za promašaje, već Čelsi za igru ispod renomea kluba. I ziheraški pristup Karla Anćelotija.

Dejan Stanković ušao je da "zatvori" rupu na desnom boku svog tima, ispred Maikona, na tom mjestu Inter je i osvojio posjed, a onda je Snajder majstorski poslao lob pas ka Etou, a Kamerunac kaznio lošu komunikaciju između Ivanovića i Aleksa...

Primio je loptu, zatrčao se ka golmanu domaćih i onda sa ivice šesnaesterca, spoljnom, pogodio bliži ugao - minijatura za minimalnu pobjedu Intera - 0:1.

Do kraja, zbog gaženja Mote, isključen je Didije Drogba, a Inter je mogao da postigne još dva, tri gola...

No, i ovo je bilo dovoljno da Čelsi tek drugi put u posljednjih sedam sezona ne stigne do polufinala Lige šampiona.

ČELSI (4-4-2): Tarnbul - Ivanović, Aleks, Teri, Žirkov (od. 74. Kalu) - Balak (od 62. Dž. Kol), Mikel, Lampard, Maluda - Drogba, Anelka.

INTER (4-3-3): Žulio Sezar - Maikon, Lusio, Samjuel, Zaneti - Kambijaso, Mota, Snajder (od 85. Mariga) - Pandev (od 75. Stanković), Eto, Milito.

HONDA VOZI DALJE



CSKA će se naći među osam najboljih timova Evrope prvi put od sezone 1992/93 i premijernog izdanja Lige šampiona.

"Armejci" su se upisali u istoriju kao prvi Rusi, koji su uspjeli da pokore Sančez Pishuan. Pobjeda od 2:1 (1:1) u Sevilji u revanšu osmine finala bila im je više nego dovoljna za plasman u narednu rundu (u prvom meču bilo 1:1).

Poslije duela dvojice srpskih reprezentativaca radovao se Miloš Krasić, asistent kod prvog gola, koji je na terenu proveo 72 minuta. Poprište borbe pognute glave napustio je Ivica Dragutinović (igrao cijeli meč).

Gosti su poveli u 39. minutu. Krasić je proslijedio loptu do Čeha Tomaša Necida, koji se na ivici kaznenog prostora oslobodio Dragutinovića i precizno šutirao u gol kapitena domaćih, Andreasa Palopa.

Međutim, radost "armejaca" trajala je kratko, samo dva minuta. Tada je Argentinac Dijego Peroti iskoristio asistenciju Hesusa Navasa i poklon moskovske odbrane, koja ga je zaboravila, i sa pet metara izjednačio.

Drugi šok za igrače i navijače andaluzijskog tima usljedio je u 55. minutu, a pokazao se kao presudan. Od njega se nisu oporavili.

Pojačanje ekipe Leonida Sluckog iz holandskog Venloa, Japanac Honda, opalio je iz "slobodnjaka" sa 30 metara. Iako je lopta išla pravo u Palopa, imala je čudnu putanju, što je zbunilo golmana Sevilje. On je uspio samo da je zakači, malo joj promijeni pravac, ali nedovoljno da bi se izbjeglo najgore po njega - 1:2.

Igrači Manola Himeneza su krenuli u stihijske napade, jer su im za prolaz dalje bila potrebna bar dva gola, ali se moskovska "armija" odbranila.

Tako je Sevilja prvi put poražena kod kuće od rivala iz Rusije. U prethodna tri meča imala je stoprocentan učinak.

SEVILJA: Palop - Stankevičius, Dragutinović, Facio, Fernando Navaro (od 74. Adrijano) - Renato (od 71. Negredo), Zokora - Hesus Navas, Peroti, Dijego Kapel (od 46. Kanute) - Luis Fabijano.

CSKA: Akinfejev - V. Berezucki, A. Berezucki, Ignaševič, Šenikov - Aldonjin, Šemberas - Krasić (od 72. Odija), Honda (od 82. Rahimić), Mark Gonzalez (od 88. Mamajev) - Necid.

REZULTATI I PAROVI OSMINE FINALA:

Utorak, 9. mart:

Arsenal - Porto 5:0 (2:0), prvi meč 1:2
/Bendtner 10, 25, pen 90+1 Nasri 63, Ebue 66/

Fiorentina - Bajern Minhen 3:2 (1:0), prvi meč 1:2
/Vargas 28, Jovetić 54, 64 - Van Bomel 60, Roben 65/

Srijeda, 10. mart:

Real Madrid - Lion 1:1 (1:0), prvi meč 0:1
/Ronaldo 6 - Pjanić 75/

Mančester junajted - Milan 4:0 (1:0), prvi meč 3:2
/Runi 13, 46, Park 59, Flečer 87/

Utorak, 16. mart:

Sevilja - CSKA Moskva 1:2 (1:1), prvi meč 1:1
/Peroti 41 - Necid 39, Honda 55/

Čelsi - Inter 0:1, prvi meč 1:2
/Eto 78/

Srijeda, 17. mart (20.45):

Barselona - Štutgart, prvi 1:1
Bordo - Olimpijakos, prvi meč 1:0

Prvi mečevi četvrtfinala igraju se 30. i 31. marta, a revanši su 6. i 7. aprila. Polufinala zakazana su za 20. i 21. april, odnosno 27. i 28. april, dok će finale biti odigrano na stadionu Santijago Bernabeu u Madridu, 22. maja.

Žrijeb za parove četvrtfinala i polufinala je u petak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC