• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sablić: Pokazali karakter, Jagodić: Nedorasli smo!

Autor mondo.ba

Široki Brijeg savladao Slobodu 2:0 na startu nove premijerligaške sezone. Pogledajte golove i pročitajte šta su izjavili treneri nakon utakmice.

 Široki Brijeg Sloboda 2:0 VIDEO golovi i izjave trenera Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Iako su Tuzlaci na "Pecaru" stigli da se nadigravaju, imali svoje prilike, Široki Brijeg upisao je trijumf rezultatom 2:0 i tako na otvaranju novog prvenstva zabilježio tri boda.

Širokobriježani su slavili golovima Luke Menala i Josipa Barišića, a prema prikazanoj igri, Sloboda je zaslužila bar jedan pogodak.

"Gledali smo kvalitetan meč s obje strane. Sloboda me nije iznenadila. Vidi se da su veoma organizovani u svakom segmentu igre. Golove smo dali na vrijeme, pogotovo prvi. Ovo je veoma važna pobjeda za nas na otvaranju prvenstva, tim više što je iza nas teška utakmica sa Aberdinom. Pokazali smo karakter", poručio je trener domaćih Goran Sablić po završetku duela na "Pecari".

Vlado Jagodić, očekivano, nije bio zadovoljan, s obzirom da je njegov tim u nekoliko navrata bio blizu postizanja gola, ali se mreža Širokobriježana ipak nije zatresla.

"Čestitam Širokom Brijegu i kolegi Sabliću na zasluženoj pobjedi. Kažem zasluženoj, iako ste vidjeli da je i Sloboda došla na 'Pecaru' da igra otvoreno i da se nadigrava. Široki Brijeg je iscrpljen i vjerujem da smo zaslužili bar gol. Promašili smo mnogo i prvi gol nam je presudio. Zatim nismo dobro reagovali kod kornera i primili smo drugi gol. Sloboda je bila bez četiri igrača, od kojih bi bar trojica bili u startnoj postavi. U fazi realizacije bili smo nedorasli, jer sam u napadu imao igrače koji kao da su se plašili postizanja gola", istakao je Jagodić.

U drugom kolu Premijer lige BiH Široki Brijeg gostovaće u Mostaru aktuelnom šampionu Zrinjskom, dok će Sloboda prve prvenstvene bodove tražiti na "Tušnju" protiv Radnika.

Pogledajte golove...


NK Široki Brijeg - FK Sloboda 2:0 [Golovi] (23...by clipsbh

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC