• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet golova, "pedeset" šansi - pobeda Barse!

Autor mondo.rs

Prvi prijateljski duel Reala i Barselone posle 26 godina pripao je Kataloncima - 3:2 (2:2) na "Hard rok" stadionu u Majamiju.

Fudbaleri Barselone osvojili su tradicionalni letnji Kup šampiona na teritoriji SAD, pošto su u duelu sa Real Madridom ostvarili i treću pobedu iz tri utakmice - 3:2 (2:2)!

Strelci su bili Lionel Mesi u trećem, Ivan Rakitić u sedmom i Đerar Pike u 50. minutu, dok su pogotke za aktuelnog evropskog i španskog prvaka postigli Mateo Kovačić u 14. i Marko Asensio u 36. minutu.

U otvorenoj utakmici, sa mnogo kontranapada, oba tima su propustila zaista mnogo prilika i uopšte ne bi bilo čudo da je konačan rezultat bio kao u vaterpolu - 6:6, 7:7, 8:7...

Barselona je ovim nastavila neobičnu dominaciju nad "kraljevskim" klubom u prijateljskim mečevima, pošto sada ima 20 pobeda, 10 remija i samo četiri poraza. Zanimljivo je da su prethodni duel ovog tipa vodili pre čak 26 godina, kao i da su se na teritoriji Amerike sastali drugi put u istoriji (prvi put 1982).

Katalonci su u okviru Kupa šampiona 2017. savladali još Juventus (2:1) i Mančester junajted (1:0), dok je Real izgubio od Junajteda na penale (1:1, 4:5) i potom od Mančester sitija (1:4).

Treba, ipak, imati u vidu da su Madriđani na kompletnoj turneji bili lišeni pomoći Kristijana Ronalda, koji je odmarao od naporne sezone i FIFA Kupa konfederacija.

Barselona - Real 3:2 (2:2) u meču Kupa šampiona u Majamiju
Izvor: YouTube


Realu 8. avgusta u Skoplju predstoji utakmica za Superkup Evrope protiv Mančester junajteda, a pre početka novog domaćeg prvenstva 20. avgusta, na redu su dva meča španskog Superkupa, naravno protiv Barse - 13. avgusta na Nou Kampu i tri dana kasnije na stadionu Santjago Bernabeu.

Ostaje da se vidi hoće li Nejmar i tada biti član Barselone, ili će preći u Pari sen Žermen za preko 200 miliona evra, kako se piše poslednjih dana...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC