• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Došli smo na Kipar po pobjedu"

Autor Anadolija

Utakmica sedmog kola grupe ”H” kvalifikacija za SP Kipar – BiH igra se u četvrtak na stadionu GSP Arena u Nikoziji od 20.45 sati po srednjeevropskom vremenu.

 Fudbal Kipar BiH, najava Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na gostovanje na Kipar je došla po pobjedu, odnosno po tri boda, poručio je danas u Nikoziji pomoćni trener Dragan Perić.

Dan poslije okupljanja bh. tima na Kipru puno je posla i obaveza pred stručnim štabom a pomoćni trener Perić je podsjetio kako je ”dug put učinio svoje tako smo razmišljali kako igrače dovesti u optimalnu formu za utakmicu".

"Glavni nam je cilj da osiguramo jednu svježinu u ovih nekoliko treninga a da održimo igrače u optimalnoj formi koja bi trebala da bude maksimalna na samoj utakmici. Igrače koji su puno igrali, nastojimo da odmorimo dok ovima sa manjom minutažom dajemo treninge da bi održali njihovu postojeću formu”, rekao je Perić.

Bez obzira što se igraju dva susreta u nizu, u stručnom štabu BiH, kako je rekao, trenutno razmišljaju samo o Kipru.

”Mi maksimalno respektujemo, uvažavamo i cijenimo protivnika ali imamo vjeru u sebe i svoj kvalitet. Nadam se, da će sa ovakvim pristupom i odnosom nogometaša, sve biti kako mi želimo, a to su normalno tri boda”, rekao je Perić.

Igra bh. tima će se prema riječima Perića bazirati na tome da ”od početka nametnemo svoj stil igre, pružimo maksimalnu borbenost i probamo natrčati protivnika. Mi imamo pojedinačne kvalitete puno bolje što je naša prednost te ne sumnjam da ćemo ostvariti sve ono što smo zacrtali.”

Utakmica sedmog kola grupe ”H” kvalifikacija za SP Kipar – BiH igra se u četvrtak na stadionu GSP Arena u Nikoziji od 20.45 sati po srednjeevropskom vremenu, odnosno od 21.45 po lokalnom vremenu.

Poslije šest odigranih kola u grupi ”H” prva je Belgija sa 16 bodova, četiri više od Grčke i pet u odnosnu na BiH. Kipar je sakupio sedam, Estonija četiri boda. Gibraltar, sa kojim će se državni bh. tim sastati 3. septembra u portugalskom Faru, bez osvojenih je bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC