• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šimunović: Poziv Baždarevića privilegija

Autor Anadolija

Hrvatska je moja domovina a Bosna moja djedovina, emocije su bile podijeljene i nakon što sam sjeo i razgovarao sa svojom obitelji odlučio sam igrati za Bosnu i Hercegovinu, rekao je odbrambeni igrač škotskog Seltica Jozo Šimunović.

Odbrambeni igrač škotskog Seltika Jozo Šimunović izjavio je da mu poziv selektora bh. reprezentacije Mehmeda Baždarevića da nastupa za selekciju BiH, iako je već nosio dres mlađih reprezentacija Hrvatske, predstavlja privilegiju, ali i veliki izazov.

"Znači dosta, prvenstveno zato što smo pričali i što je izrazio želju da bi me volio imati u ekipi, što naravno predstavlja privilegiju, ali i veliki izazov. To je i razlog zašto sam odlučio igrati za reprezentaciju BiH. Opet kažem, mnogo mi znači ovaj poziv, predstavlja i jedno novo iskustvo za mene osobno, ponovo sam aktivan u reprezentativnim pauzama, a nadam se da ću i pomoći ekipi u ovim kvalifikacijama", rekao je Šimunović.

Kako je kazao, suigrači su ga prilikom dočeka iznenadili i dobro prihvatili.

Njegovi roditelji su iz Bosne i Hercegovine, ali je on rođen u Zagrebu. Na pitanje da li bilo teško donijeti odluku igrati za BiH a ne za Hrvatsku za koju je nastupao u mlađim nacionalnim selekcijama, Jozo odgovara da su emocije bile podijeljene.

”Dugo smo pričali o svemu i Hrvatska je moja domovina, a Bosna moja djedovina. Jednostavno, emocije su bile podijeljene i nakon što sam sjeo i razgovarao sa svojom obitelji, odlučio sam igrati za Bosnu i Hercegovinu. To je moja definitivna odluka, zaista se radujem i jedva čekam predstojeće utakmice", rekao je Šimunović.

Nada se da je reprezentacija BiH njegovim dolaskom dobila na kvaliteti, što želi svima pokazati.

"Vidjećemo, treba ići dan po dan. Vjerujem da mogu pomoći i želim to svima pokazati, sad na ovom okupljanju ili sljedećem, samo želim biti dio ove reprezentacije i moja šansa će sigurno doći", kazao je Šimunović.

Njegova odluka da zaigra za bh. reprezentaciju izazvala je dosta medijske pažnje. Na pitanje kako je reagovao na medijske napise, Šimunović je kazao:

"Poziva je bilo dosta od bh. novinara, želim se ispričati što nisam odgovarao na te pozive, ali bio sam jednostavno u klupskim obavezama i nadam se da kad dođem u BiH na novo okupljanje imaću priliku razgovarati sa njima. Vjerujem da ćemo dobro surađivati i ne bih previše obećavao ali najviše što mogu obećati jeste da ću dati sve od sebe, želim igrati, želim uživati u nogometu."

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC