• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muslin pred Moldaviju: Nemam zamerke, znam tim

Autor mondo.rs

Selektor srpskih fudbalera kaže da ekipa u dobrom raspoloženju i motivisana dočekuje Moldaviju.

 Srbija-Moldavija, najava Slavoljub Muslin Izvor: MN PRESS

Pred fudbalskom reprezentacijom Srbije su dve izuzetno važne utakmice. Pobedama protiv Moldavije u Beogradu (subota, 18 časova, stadiona Partizana) i Republike Irske u Dablinu (utorak, 20.45), "orlovi" bi zadržali prvo mesto u grupi i napravili ogroman pomak ka direktnom plasmanu na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Prethodni duel sa Moldavijom završen je pobedom našeg tima 3:0, dok je protiv Irske u Beogradu, na startu kvalifikacija, bilo 2:2.

Selektor Slavoljub Muslin veruje u svoje izabranike i očekuje da u subotu naprave dobru uvertiru pred važan put na Ostrvo.

"Naša motivacija i kvalitet će biti presudni. Igrači su dobro raspoloženi, motivisani i koncentrisani. Nemam zamerke. Uigrali smo sve što smo mogli i spremni smo", rekao je Muslin na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

najava
Izvor: YouTube


Selektor je najavio da neće menjati formaciju 3-5-2 i rekao da će Srbija protiv Moldavije igrati u najboljem trenutnom sastavu.

"Zadovoljan sam ponašanjem i radom igrača. Nemam dilema, imam ekipu u glavi", rekao je Muslin i dodao da će suspendovani Luka Milivojević nedostajati ekipi, ali da su zamene spremne.

Istakao je, takođe, da ne očekuje da će našim fudbalerima biti lako kao u prvoj utakmici u oktobru u Kišinjevu, kada je njegova ekipa pobedila 3:0.

"Biće malo teže nego tada. Može da odluči to ako budemo brzo dali gol, ali čak i ako uspemo, moraćemo svih 90 minuta da budemo na svom nivou. Imamo kvalitet da pobedimo", rekao je Muslin.

Posle utakmice sa Moldavijom sledi gostovanje Irskoj u Dablinu.

"Svaka dobra utakmica daje samopouzdanje za sledeću. Igraćemo protiv ekipe koja sa nama deli prvo mesto tako da nam je veoma važna pobeda nad Moldavijom uz dobru i kvalitetnu igru", kazao je Muslin.

Kapiten reprezentacije, Branislav Ivanović, rekao je da će utakmica protiv Irske možda biti i najvažnija u novijoj istoriji, ali da niko u ekipi ne sme da razmišlja o njoj pre Moldavije.

"Utakmica protiv Irske će biti možda i najvažnija u skorijoj istoriji. Ali, ima vremena, razmišljaćemo o njoj posle Moldavije. Naviknuti smo da igramo sa pritiskom, znamo da se nosimo sa tim. Glava mora da nam bude samo na utakmici protiv Moldavije", rekao je Ivanović.

Po njegovim rečima, Srbija mora da bude oprezna protiv Moldavije i ne sme da ponavlja greške kao u prvoj utakmici protiv te ekipe.

"Ako želimo da pobedimo Moldaviju, moramo da se setimo prvih 20 minuta kod njih, kada su bili veoma opasni i imali nekoliko izglednih šansi. Sebi ne smemo više da dopustimo takve greške. Potrebno je da pobedimo sa dobrom igrom kako bismo", rekao je Ivanović.

On je kazao da se njegova ekipa sprema kao da je svaka utakmica odlučujuća, a naveo je da ne želi da prida veliki značaj greškama odbrane u prethodnim duelima.

"Mi smo ekipa koja igra napadački fudbal i uvek želimo gol više. Zbog takve igre su nam takvi i rezultati. Greške ćemo probati da eliminišemo, ali je najvažnija pobeda", kazao je Ivanović.

Srbija posle šest kola vodi na tabeli Grupe D sa 12 bodova, koliko ima i Irska, a slede Vels i Austrija sa po osam, Gruzija sa tri i Moldavija sa dva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC