• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati se provukli na Maksimiru

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Reprezentacija Hrvatske pobijedila je selekciju tzv. Kosova u sinoć započetom, a danas nastavljenom meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine rezultatom 1:0.

Meč sedmog kola kvalifikacija u grupi “I“ između Hrvaske i tzv. Kosova prekinut je sinoć pri rezultatu 0:0 u 22. minuti zbog obilne kiše i terena koji nije ispunjavao uslove za igru. Predstavnici dvije selekcije, delegati, sudije i predstavnici Svjetske kuće fudbala (FIFA) i Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) dogovorili su da se meč nastavi danas na maksimirskom stadionu, na kojem su se nakon prestanka kiše poboljšali uslovi za igru.

Prema pravilima FIFA, utakmica je nastavljena od 22. minute sa identičnim postavama na terenu, a i gledaoci sa ulaznicama od sinoć su mogli i danas zauzeti svoja mjesta na tribinama.

Izabranici hrvatskog selektora Ante Čačića su opravdali epitet favorita i slavili pobjedu rezultatom 1:0, čime su se vratili na lidersku poziciju u grupi.

Uslovi na terenu ni danas nisu dozvolili fudbalerima da prikažu lijepu igru sa atraktivnim potezima, a više snage i odlučnosti pokazali su popularni “vatreni“, koje već u utorak očekuje teško gostovanje u Turskoj.

Nakon niza dobrih šansi, Hrvati su jedini gol na utakmici postigli u 74. minuti kada je odličan centaršut Luke Modrića iz slobodnog udarca u gol pretvorio Domagoj Vida.

GRUPA I

Hrvatska - tzv. Kosovo 1:0 (0:0)
/Vida 74/

Ukrajina - Turska 2:0 (2:0)
/Jarmolenko 18,42/

Finska - Island 1:0 (1:0)
/Ring 8/

Nakon sedam odigranih utakmica Hrvatska je lider grupe “I“ sa 16 osvojenih bodova, druga je Ukrajina sa 14, treći Island sa 13, dok Turska ima 11 bodova. Na dnu tabele su Finska sa četiri i debitant tzv. Kosovo sa jednim osvojenim bodom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC