• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spiskovi o kojima danas bruji Engleska...

Autor mondo.rs

Petorica menadžera klubova Premijer lige koji će predstavljati Englesku u Ligi šampiona morali su danas da dostave spiskove od 25 igrača s pravom nastupa u najjačem evropskom takmičenju. Ima iznenađenja, ima i nagovještaja...

Ponedjeljak, 4. septembar, bio je posljednji dan za registraciju igrača za prvu fazu Lige šampiona, a učesnici imaju prava na 25 imena i potom, ukoliko se plasiraju za eliminacije, još dvije izmjene u januaru.

S obzirom na finansijsku moć, veliki broj fudbalera u pogonu, ali i neke probleme koji nisu uspjeli da budu riješeni tokom letnjeg prelaznog roka, Englezi su sa velikom pažnjom čekali momenat kada će Antonio Konte, Maurisio Poketino, Pep Gvardiola, Jirgen Klop i Žoze Murinjo sastaviti konačnih 25 za Evropu.

I - bili su u pravu!

Krenimo redom…

Proljetos teško povrijeđeni Zlatan Ibrahimović, čiji je produžetak saradnje sa Mančester junajtedom potom došao čak i u pitanje, ali se popularni Ibra ipak dogovorio sa Žozeom Murinjom oko nastavka saradnje i za sezonu 2017/18, našao se na spisku fudbalera koji će igrati za Junajted. U prvoj fazi takmičenja.

S obzirom na to o kakvom se igraču radi, ovo nije iznenađenje, ali jeste nagovještaj nečeg drugog - Junajted će posljednju utakmicu prve faze odigrati 5. decembra na "Old Trafordu" sa Spartakom iz Moskve, što znači da u klubu očekuju Ibrahimovića na terenu i prije toga.

Veteran iz Švedske doživio je 20. aprila povredu ukrštenih ligamenata koljena u finišu utakmice Lige Evrope sa Anderlehtom, poslije čega je najavljeno da će ponovo zaigrati tek 2018. godine.

Od tada, do danas, prošla su četiri mjeseca i 15 dana, Ibra već na društvenim mrežama kači snimke sa napornih treninga u teretani i bazenu, a najčešća pauza kod ove teške povrede iznosi oko šest mjeseci.

Dijego Košta mogao bi da zaigra danas, ako bi ga menadžer šampiona Engleske, Čelsija, pozvao. Ali, s obzirom na to da Antonio Konte ne računa na 28-godišnjeg Brazilca sa španskim pasošem i da mu je to saopštio sms porukom u pauzi između dva prvenstva - to se neće dogoditi.

Bar, neće u Ligi šampiona, jer je Košta protokolarno prijavljen za Premijer ligu.

Ovaj temperamentni napadač odbio je mnoge opcije ovog ljeta kako bi sačekao januar i kraj FIFA sankcija Atletiko Madridu na registrovanje novih igrača, što je i bio osnovni problem u njegovoj namjeri da se već sada vrati u Španiju.

Da je Konteova odluka da Koštu dopiše na spisak igrača za Premijer ligu samo rad na maksimalnom umanjenju rizika, potvrdila je i lista onih koji će igrati Ligu šampiona, a na kojoj su Alvaro Morata i Miši Batšuaj od klasičnih napadača.

Sastavljanje spiska na "Stamford bridžu" bio je manje-više rutinska stvar za Italijana nakon što klub koji je spektakularno ovdeo do "duple krune" već u prvoj sezoni u Engleskoj nije doživio nekoliko neuspjeha na tržištu igrača ovog leta, pa tako u posljednji čas nisu potpisani Fernando Ljorente, Ros Barkli i Aleks Okslejd-Čemberlejn.

Ovaj posljednji, popularni "Oks", našao se na spisku fudbalera Liverpula koji će igrati u Ligi šampiona, a sa kojeg je Klop izbrisao Lazara Markovića, protokolarno uvrštenog među igrače sa pravom nastupa u Premijer ligi.

Marko Grujić biće u kombinaciji za mečeve u Ligi šampiona, ali neće biti - što je zapravo i najveće iznenađenje - desnog beka "redsa" i reprezentacije Engleske, Natanijela Klajna.

Navijači sa "Enfilda" nisu mnogo brinuli kada je saopšteno da je Klajn povrijedio leđa, međutim nakon što je skupo plaćeno pojačanje iz Sautemptona propustilo kompletne pripreme, a potom i prve utakmice ekipe u sezoni, uslijedio je i njegov izostanak sa liste licenciranih za prvu fazu Lige šampiona.

Nešto što je trebalo da bude rutinski oporavak pretvorilo se u malu agoniju stamenog fudbalera o kojoj javnost u Liverpulu i Engleskoj malo zna - ali će se svakako sada zainteresovati. Djeluje odjednom da će Trent Aleksander-Arnold i Džon Flanagan imati daleko više posla naredne jeseni nego što su možda očekivali.

Povrijeđeni Adam Lalana, kao i "pobunjenik" Filip Kutinjo igraće za Liverpul u Ligi šampiona, koju će Erik Lamela i Vinsent Jansen posmatrati preko TV-a.

Lamela, koji zbog hroničnih problema sa kukom nije igrao od oktobra 2016. godine, nije se našao na spisku menadžera Poketina, koji je izbrisao i nikada dokazano pojačanje - Vinsenta Jansena!

Menadžer Mančester sitija, Gvardiola, ima veoma, veoma skup tim, ali ne i brojan. U trenutku kada "građani" drže 14 igrača na pozajmicama širom svijeta, a na treninzima radi samo njih 24, saopštavanje spiska onih koji će igrati Ligu šampiona bila je zaista stvar rutine, naročito kada na "Etihad" nije stigao Džoni Evans.

To je, automatski, značilo da će Elakim Mangala ostati i - igrati u najjačem evropskom fudbalskom takmičenju.

Za kraj - pitamo vas - koji će od pet predstavnika Premijer lige zabilježiti najbolji rezultat ove sezone u Ligi šampiona?

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RancidCo

Dokle više sa tim Englezima? Nije ih bilo u finalima Lige šampiona zadnjih 5 godina...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC