• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stroga La Liga: Kazna klubu jer nema navijača

Autor mondo.rs

U nameri da isprate trend poseta u Bundesligi, čelnici Primere uveli su pravilo da svaki klub mora da ima 70 odsto popunjenosti tribina na svojim utakmicama i počele su da stižu kazne već posle četiri kola u novoj sezoni.

U Španiji, kako bi se ispratio trend poseta u Bundesligi, od skoro je na snazi pravilo prema kojem je svaki klub dužan da ima prosek od 70 odsto popunjenih tribina na mečevima La Lige.

Selta iz Viga, koja igra na vremešnom "Balaidosu" kapaciteta 29.000 mesta, kažnjena je novčano zbog toga što u prve dve utakmice u sezoni 2017/18 nije ispunila kriterijume, zbog čega je klub reagovao spuštanjem cena ulaznica za nedne mečeve.

Seltu je u meču sa Real Sosijedadom pratilo 16.960, a u duelu sa Alavesom 17.380 gledalaca, što je ispod proseka. Sve dok ne budu imali više od 20.300 navijača u proseku na svojim utakmicama, čelnici Selte biće primorani da razmišljaju kako da motivišu ljude iz Viga i ostatka Galicije da se jednom u dve nedelje okupljaju na tribinama i bodre momke trenera Huana Karlosa Unzuea.

Svetlo plavi u četvrtak uveče dočekuju povratnika u Primeru, Hetafe, potom gostuju Eibaru, pa igraju sa još jednim klubom koji se prošle sezone domogao elite kroz Segundu - Đironom. U trenutku kada se nalaze pod lupom čelnika takmičenja, ne može se reći da im raspored ide na ruku, ali je činjenica da ni rezutlati ne doprinose u tom smislu.

Selta je dobila jednu i izgubila tri utakmice na startu sezone i nalazi se iznad crte, ispod koje su ostala jedina tri tima bez pobede do sada: Deportivo, Malaga i Alaves.

Lokalni list "El Mercador" navodi da će, ubuduće, ulaznice za "Balaidos" koštati od 15 do 40 evra u zavisnosti od tribine, a da će svi mlađi od 25 godina imati pravo na popust i karte za tribine iza golova moći da kupe za deset evra.

Inače, Galicija je jedna od najsiromašnijih oblasti u Španiji, sa prilično velikom nezaposlenošću među mladima, zbog čega omladina iz dela zemlje "okrenutog" ka Atlantiku često posao i karijeru traži na drugim mestima. Neretko i u Portugaliji.

I na "Balaidosu", kao i na mnogim drugim praznjikavim stadionima u Evropi (pa i kod nas), problem je što se kamere nalaze na zapadnoj tribini za koju se prodaje i najveći broj sezonskih i dnevnih ulaznica, dok suprotna (najčešće istočna) zvrji prazna tokom TV prenosa.

U Španiji se protiv ovog efekta bore i izricanjem kazni, mada bi premeštanje kamera i dodatni popust za tribinu koja se vidi na televiziji takođe bila logična rešenja.

O ovome bi, svakako, trebalo razmišljati i u Srbiji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC