• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafa(e)lno po "švabama"!

Autor mondo.rs

Na otvaranju 5. kola Bundeslige gosti nisu iskoristili svoje šanse pa ih je surovo kaznio brazilski napadač prvim golovima u ovoj sezoni.

Jedan iz igre, jedan sa bele tačke za petu uzastopnu pobedu Borusije nad Štutgartom.

Zeleno-crni iz Menhengladbaha sačekali su da se "švabe" vrate iz Cvajte kako bi nastavili seriju koja je započeta 2013. njihovim porazom na "Mercedes areni", posle čega su u osam duela sa Štutgartom zabeležili šest pobeda i dva remija.

Dvostruki strelac na otvaranju vanrednog, 5. kola Bundeslige, bio je brazilski napadač Rafael koji je postigao prvi, pa i drugi gol ove sezone za konačnih - 2:0 (0:0).

Ovaj 32-godišnji napadač koji od 2012. nosi dres Menhengladbaha fantastično je reagovao u 57. minutu na prodor i centaršut Nika Elvedija po desnoj strani, da bi u 74. minutu bio siguran izvođač najstrože kazne nakon nepropisnog starta Denisa Aoga u svom šesnaestercu.

Odluku sudije Sorena Štroksa u 2:0 pretvorio je udarcem pod prečku tek drugu pobedu ekipe u pet mečeva, uz dva remija i poraz.

Rafael je prošle sezone postigao 13 golova u Bundesligi, DFB kupu i Ligi šampiona.




Gosti su odigrali odličan meč pred 44.063 navijača na "Borusija parku", Simon Terode imao je sjajne šanse za gol u 6. i 46. minutu, dok je Orijel Mangala mogao da dovede svoj tim u vođstvo u 44. minutu... Kada nisu uspeli, razbudio se Rafael koji je dugo tražio put do mreže ove sezone, a onda to uradio dva puta za poluvreme koje je Diter Haking otvorio uvođenjem 18-godišnjeg francuskog veziste Mikela Kosensa i ispostavilo se da je to bio pravi potez.

Štutgart je ostvario dve minimalne pobede kod kuće nad Majncom i Volfsburgom, ali je poražen na sva tri gostovanja do sada - u Berlinu, Gelzenhirhenu i Menhengladbahu, gradu u kojem nema pobedu od 2012. godine.

Rezultati 5. kola:

Menhengladbah - Štutgart 2:0 (0:0)
/Rafael 57, pen 74/

Augzburg – Lajpcig (20.30)
Šalke – Bajern
Volfsburg – Bremen

sreda

Keln - Frankfurt (18.30)
Frajburg - Hanover (20.30)
Hamburg – Dortmund
Herta – Leverkuzen
Majnc - Hofenhajm

Tabela: Dortmund 10, Hanover 10, Bajern 9, Šalke 9, Hofenhajm 8, Menhengladbah (+1) 8, Augzburg 7, Lajpcig 7, Hamburg 6, Štutgart (+1) 6, Herta 5, Volfsburg 4, Leverkuzen 4, Frankfurt 4, Majnc 3, Frajburg 2, Bremen 1, Keln 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC