• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Hrvati bi bili strožiji od UEFA!

Autor mondo.rs

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila splitski Hajduk samo novčano. Neobjašnjiva odluka "disciplinaca" UEFA, koji očigledno imaju dvostruke aršine.

Partizan ili Zvezda na nekom evropskom gostovanju...

Grobari ili Delije iz čista mira uleću na teren na gostovanju u Engleskoj, biju se sa redarima i prekidaju utakmicu na određeno vreme. Obezbeđenje nekako uspeva da smiri huligane iz Srbije i meč se jedva privodi kraju.

Svi znamo, čeka nas ozbiljna kazna UEFA.

Nekoliko nedelja kasnije naše strepnje se pokazuju potpuno opravdanim. Novačanu kaznu ćemo nekako da prebolimo i platimo, ali višegodišnje izbacivanje iz Evrope - teško.

Da, čini se da bi upravo takva sankcija sačekala "večite" da urade nešto slično što je Torcida u Liverpulu na utakmici protiv Totenhema. Uostalom, UEFA je pre deset godina "izbacila" Partizan iz Lige Evrope jer su se Grobari pobili sa obezbeđenjem i domaćim navijačima u Mostaru.


Partizan se i ove sezone suočio sa kaznom UEFA i dve utakmice suspenzije tribina stadiona u Humskoj (prvu je odradio protiv Videotona, a drugu će protiv Dinama iz Kijeva), jer su navijači crno-belih pravili daleko manje incidente nego što su huligani iz Splita u Engleskoj.

Doduše, partizanovci su na utakmicama protiv Budućnosti i Olimpijakosa blokirali prolaze na tribinama, a to je, priznaćete, mnogo veći greh nego nekoga udariti, polomiti stolicu, razbiti glavu redaru ili navijaču suparničkog tima...

Ubeđena je UEFA. Uostalom i njene odluke nas navode da tako mislimo.

Scene sa "Gudison parka" obišle su svet pre nekoliko nedelja, kada je Torcida divljala u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope. Kazna UEFA danas izaziva pažnju i nevericu: Hajduk mora da plati "čak" 40.000 evra, da kontaktira klub iz Liverpula i da u dogovoru sa čelnicima Evertona plati štetu koju su napravili huligani.

Kažnjen je i Everton sa 10.000 evra.

Strašno, ponižavajuće za Hajduk. Zamislite, MORAJU da plate štetu Evertonu!

UEFA je, ipak, imala milosti prema Splićanima jer su navijači nekadašnjeg prvaka Jugoslavije i Hrvatske pokazali dobru volju. Ovaj put nisu isticali fašističke svastike, ustaška obeležja, niti pevali da ima dovoljno vrba za Srbe, što je očigledan napredak, tako da je i kazna blaža. Nagrada je na mestu.

Podsetimo, ista ta UEFA je ovog leta već pomilovala svoje prijatelje iz Splita, kada im je ukinula suspenziju tribina Poljuda i dozvolila navijačima da prisustvuju utakmici protiv Brondbija.


Istina je i da je Hajdukova prošlost u disciplinskom notesu UEFA tanka i da je ta arhiva bila takođe olakšavajuća okolnost za Hrvate, jer ko još pamti suzavac protiv Mareja...

Vest o kazni za Hajduk prenose hrvatski mediji, koji su takođe iznenađeni: "Hajduk je prošao izvanredno", "Bijeli su zapravo dobro prošli" itd.

A sada bez sarkazma...

UEFA je po ko zna koji put potvrdila svoju dvoličnost i selektivnost.

ODVRATNO!

Hajduk Split Torcida
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC