• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilić za MONDO: Borac je dio svih nas u Krupi!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Nakon što su se slegli utisci velikog trijumfa nad Borcem, direktor Krupe Dragomir Ilić i dalje odbija pomisao da njegov klub može da se među velikanima kakvi su Borac, Zrinjski, Sarajevo, Željo, Široki Brijeg, upusti u bitku za Evropu.

Tim iz banjalučkog predgrađa je iz godine u godinu od "beton" lige napredovao do Premijer lige Bosne i Hercegovine i već nekoliko sezona veoma uspješno odolijeva svim iskušenjima u elitnom rangu takmičenja.

Do prije nekoliko godina bilo je nezamislivo da Krupa uopšte odigra utakmicu protiv prvog tima banjalučkog Borca, a kamoli da savlada "Velikana iz Platonove". Ali, upravo to se dogodilo prethodne nedjelje u okviru devetog kola Premijer lige BiH.

Bio je to prvi banjalučki derbi u eliti bosanskohercegovačkog fudbala, a uslovno rečeno David je savladao Golijata pogocima Miljana Ljubenovića i Elvira Koljića.

"Ja sam u uvodu dvoboja rekao da je utakmica sa Borcem kao i svaka druga. Bitna su osvojena tri boda, ostalo nije važno. Borac je svakako veliki klub, možda imaju malu krizu rezultata, ali vjerujem da će se vratiti na pobjednički kolosijek u narednom periodu. Utakmica sa Borcem je bila sudar dva svijeta - jedan naš mali svijet i veliki Borčev, koji ima veliku reputaciju, istoriju i publiku koja uvijek očekuje veliki rezultat", rekao je Ilić na početku razgovora za naš portal.

Dodao je da je bio prezadovoljan pobjedom nad Borcem, ali i priznao da ne bi bio razočaran i da je Krupa poražena od crveno-plavih.

"Krupa u svakoj novoj sezoni jedino teži opstanku i šansu za trijumfe tražimo protiv malih klubova, kakvi smo i sami".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Bio je dirnut reakcijom kapitena Borca Borisa Raspudića, koji je poslije poraza ušao u svlačionicu domaćina i čestitao pobjedu, a čestitku je uputio i trener Zoran "Kiza" Milinković kolegi Slobodanu Starčeviću na konferenciji za štampu...

"Bio sam s igračima kad je Boka ušao u svlačionicu i čestitao. Time je pokazao svoju veličinu i neizmjerno sam mu zahvalan na tome, što sam mu i rekao. To je uostalom normalna reakcija pravog sportiste".

Sportski su se, prema njegovim riječima, ponijeli i čelnici "Velikana iz Platonove" poslije utakmice.

"Što se tiče predsjednika Borca (Branko Kovačević), i ostalih iz uprave kluba sa Gradskog stadiona, svi su čestitali i to je ono što je dobro. Tako ću i ja da čestitam Borcu kad oni nas pobijede. Naš klub je igrački praktično ponikao iz Borca, imamo trenutno osam fudbalera koji su igrali u Borcu, trener Slobodan Starčević je igrao i bio šef struke, takođe i Damir Špica...Normalno je da Borac doživljavamo kao dio nas, ali profesionalizam je takav".

I dalje u Krupi na Vrbasu odbijaju pomisao da su "porasli" dovoljno da se ravnopravno bore za plasman u evropska takmičenja. Prošle sezone su "izvisili" jer je Široki Brijeg iz Lige za opstanak osvojio Kup BiH.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Nada posljednja umire... Naravno da imamo ideju da se ubacimo u 'Ligu 6', a onda da probamo da ne gubimo ni od većih klubova iako smo sigurno jedna od najeftinijih ekipa u Premijer ligi BiH. Daćemo, kao i uvijek, sve od sebe, ali mislim da ne treba da stavljamo teret Evrope na pleća ovim mladim igračima. Svi bi naravno voljeli, ali mislim da to nije realno. Ipak, ukoliko se ukaže šansa iskoristićemo je, ali ponavljam, postoji mnogo pretendenata sa boljim timovima. Mi bismo se zadovoljili plasmanom u Ligu za prvaka", skroman je Ilić.

U istom stilu je govorio i pred gostovanje Krupe na "Koševu" u sljedećem kolu predstojećeg vikenda nakon kojeg slijedi reprezentativna pauza u prvenstvu BiH.

"Sarajevo je na svom stadionu favorit čak i protiv mnogo većih klubova od nas, ali ne idemo s bijelom zastavom. Bićemo raterećeni, odlazimo u pozitivnoj atmosferi da igramo fudbal pa šta bude. Na žalost imamo problema sa povredama (Elvir Koljić i Nusmir Fajić), ali nećemo se predati bez borbe", zaključio je Ilić.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Krupa nije predgradje Banja Luke. Krupa je selo kod Banjaluke.

Goran

@Zole Pregazi nas selo kod Banjaluke...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC