• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" spremni za slavlje - posle Beča

Autor mondo.rs

Reprezentativci Srbije optimisti pred put u Beč. "Malo ko je od nas očekivao da se plasiramo na Svetsko prvenstvo, a eto nas na korak od toga".

 Austrija Srbija Aleksandar Mitrović Vladimir Stojković izjave Izvor: MN PRESS

Petak je sve bliži, a nadamo se i plasman Srbije na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Ukoliko u Beču pobede Austriju, "orlovi" će kolo pre kraja kvalifikacija obezbediti prvo mesto u grupi i direktan plasman na Mundijal narednog leta. Utakmica protiv Gruzije u ponedeljak u Beogradu tada ne bi imala takmičarski značaj.

Motiv naših fudbalera pred gostovanje na stadionu "Ernst Hapel" je ogroman, dok domaćin nema velika očekivanja, čemu su pored loših rezultata doprinele i brojne povrede važnih igrača.

Jedan od najiskusnijih u timu, Vladimir Stojković, ipak, poziva na oprez.

"Neće biti lako. Oni će morati da promešaju tim i igraće im igrači na koje računaju za budućnost i koji žele da se dokažu", istakao je Stojković na konferenciji za medije u sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Pored iskusnog golmana, govorili su centarfor Aleksandar Mitrović i krilo Mijat Gaćinović, koji je u dosadašnje dve utakmice za "A" reprezentaciju postigao dva gola.

"Bilo bi lepo da nastavim niz", priželjkuje član Ajntrahta.

DOČEK ILI ISPRAĆAJ?

Naši reprezentativci upitani su da li bi više voleli da im navijači prirede ispraćaj iz Beograda ili doček iz Rusije? Stojković i Gaćinović izabrali su ovo prvo, dok je Mitrović ostao suzdržan. "Prvo da i zvanično obezbedimo plasman na Mundijal, pa ćemo onda da razmišljamo o slavlju".

Očekuje se da Srbija na stadionu u Beču ima veću podršku nego domaćin. Naši reprezentativci kažu da im to neće stvoriti pritisak.

"Nije teško pripremiti se za ovu utakmicu. Ulazimo isto kao u svaku drugu, znamo da je euforija, ali čvrsto smo na zemlji. Iz utakmice u utakmicu smo sve bolji, puni smo samopouzdanja. Malo ko je od nas očekivao da se plasiramo na Svetsko prvenstvo, ali eto nas na korak od toga. Atmosfera u svlačionici je zaista sjajna i svi jedva čekamo da dođemo na ova okupljanja reprezentacije", rekao je Mitrović, a Stojković dodao:

"Veliki broj navijača biće nam vetar u leđa. Nema razloga da na to gledamo kao pritisak".

Prvi čuvar mreže "orlova", poučen iskustvom, nije želeo unapred da priča o očekivanjima i eventualnom rezultatu na završnom turniru.

"Sam plasman na Mundijal bi bio veliki uspeh, a o daljim planovima ćemo razmišljati postepeno, posle žreba. Svakako ćemo se boriti, ali hajde da prvo pobedimo Austriju".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC