• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki „orlić“ u slovačkom Trenčinu

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Jovan Vladimir Pavlović, sedamnaestogodišnji defanzivni fudbaler Sport Tima iz Banjaluke potpisao je troipogodišnji ugovor sa Trenčinom i karijeru će nastaviti u Slovačkoj.

 Jovan Vladimir Pavlović iz Banjaluke ide u Slovačku Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Riječ je o klubu u kojem su ponikli brojni poznati fudbaleri poput Martina Škrtela, koji je sada član Fenerbahčea, a igrao je između ostalih u Liverpulu, i važi za „mali Ajaks“, mjesto u kojem se razvijaju ponajbolji igrači Evrope.

Uostalom i vlasnici Trenčina su Holanđani odnosno Čea La Ling, nekadašnji reprezentativac Holandije i jedan od bliskih saradnika legendarnog Johana Krojfa.

Banjalučki tinejdžer je cijelu karijeru proveo u Sport Timu, a već duže vrijeme je i standardan u seniorskom Željezničaru Sport Timu, koji se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske.

Njegov kvalitet prepoznali su i u Fudbalskom savezu Srbije, pa je već u kadetskom timu „orlića“ sakupio 30 nastupa, od toga i u kvalifikacijama odnosno samoj završnici Evropskog prvenstva. Kakav utisak je ostavio u "orlićima" pokazuje i podatak da je zamjenik kapitena srpskih kadeta.

Pavlović se zahvalio banjalučkom klubu za sve đto su dosad učinili za njega i naravno priznao da je presrećan zbog transfera u Slovačku, jer će imati mnogo više prostora za napredak u daljoj karijeri.

U pitanju je mnogo bolja sredina koja će mi omogućiti bolje uslove da se razvijem kao igrač. U pitanju je zdrava sredina sa posebnim konceptom za rad sa mladim igračima. Prošle godine su izborili kvalifikacije za Ligu Evrope, a nadam se da će i ove sezone igrati međunarodna takmičenja“, rekao je mladi Banjalučanin, koji je od svoje sedme godine član banjalučkog kluba.

Zlatko Davidović, predsjednik i vlasnik Sport Tima, istakao je da je ovo najveći transfer u 10 godina postojanja banjalučkog kluba.

„Svakako je ovo najveći poklon u deset godina otkako postoji Sport Tim, odnosno poklon za naš sav rad, trud i dokaz da smo dosta toga dobrog uradili u protekloj deceniji. Ovo je za nas velika stvar. Nama u prvom planu nije bio finansijski aspekt već Jovanovo dalje napredovanje i pravljenje puta za buduće transfere“, rekao je Davidović i pojasnio da će banjalučki klub na osnovu procenta od daljih transfera, naknada za treniranje i FIFA solidarnosti zaraditi u perspektivi od 200 do 300 hiljada evra.

Da se prvestveno mislilo na boljitak mladog fudbalera i njegov dalji razvoj u sportskom, ali i ljudskom smislu, potvrdio je i igračev otac Dušan Pavlović.

„Mi nismo imali namjeru da se naše dijete profesionalno bavi fudbalom, već da stekne radne navike i dobru motoriku, a kad su ljudi iz Sport Tima prepoznali u njemu talenat, mi smo bili uvjereni da je naš Jovan Vladimir u sigurnim rukama. Vremenom smo stvorili prijateljski odnos i zajedno smo zaključili da je ovaj transfer najbolji u ovom trenutku za naše dijete, iako je bilo ponuda od zvučnijih klubova. Bilo je tu raznih kvazi stručnjaka, što domaćih što iz evropskih zemalja, ali vjerujemo da smo odabrali pravi put“, naglasio je otac mladog Banjalučanina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC