• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragović za MONDO: "Srbi neće slaviti u Beču!"

Autor mondo.rs

Dan uoči utakmice između Austrije i Srbije, u bečkom hotelu "Kempinski", novinari MONDA i SOS kanala bili su gosti Aleksandra Dragovića.

 Dragović za MONDO: "Srbi neće slaviti u Beču!" Izvor: MN PRESS


Tačno u dogovoreno vreme ispred hotela "Kempinski" pojavio se tamnoputi momak u opremi austrijske fudbalske reprezentacije.

Nije bilo teško prepoznati da je Srbin rođen u Beču ispoštovao dogovor i novinarima MONDA i SOS kanala izašao u susret.



"Nama ne daju da imamo goste u sobama, ali ne morate da brinete. Idemo kod mene i tamo ćemo popričati", obratio nam se Dragović.

Očekivalo se da će duel dve reprezentacije u Beču biti možda i odlučujući u borbi za Mundijal. Ali, dva kola pre kraja, Austrija je bez šansi, sa mnogo otkaza ključnih igrača i sa mladim timom, kojim će pokušati da parira Srbiji, reprezentaciji koja je jednom nogom već na Svetskom prvenstvu, a u Beč je stigla upravo da i drugom zakorači na planetarni spektakl.


"Nismo mi bili toliko loši... Međutim, napravili smo dovoljno grešaka da ne zaslužimo da budemo u Rusiji. Ko je prvi na tabeli - taj zaslužuje mesto da se nađe na tako velikom takmičenju", počeo je Dragović.

"Jedina šansa koju imamo do kraja kvalifikacija je da pobedimo Srbiju ili da igramo nerešeno i da joj ne dozvolimo da na našem stadionu proslavi odlazak na Svetsko prvenstvo. Ali, Srbiji želim sve najbolje u daljem takmičenju i na kraju na Mundijalu."

Austrija će protiv Srbije igrati oslabljena, jer su mnoge zvezde otkazale predstojeću akciju reprezentacije. Dragović takvu situaciju vidi kao priliku za mlade igrače da se dokažu.


"Selektor odlazi, sportski direktor takođe, za nas počinje novi ciklus. Biće i prilika za nove igrače da se pokažu pred novim selektorom, čije ime se ne zna, ali se pretpostavlja da će budući selektor biti na tribinama."

I sam Dragović kaže da će u Beču atmosfera u petak uveče biti kao u Beogradu i da se očekuje preko 35.000 srpskih navijača.

"Činjenica je da smo domaćini u Beču, ali na tribinama će biti atmosfera kao da gostujemo u Beogradu. Srbija je došla u Austriju da proslavi odlazak na Svetsko prvenstvo. Na nama je da joj ne dozvolimo da to učini u našoj kući. Mi se spremamo da odigramo dobro i da ne izgubimo."

Novu epizodu u karijeri naš sagovornik je ovog leta započeo u Lesteru. U Engleskoj je imao priliku da se uveri kolika je zvezda Nemanja Matić.

"Znao sam da Srbija ima dobre igrače i da je opasna. Mitrović, Tadić, Kostić, Matić, to je odlična ekipa. Ali, Matić je ekstra klasa, srce Srbije, fenomenalan fudbaler i on je svoj kvalitet pokazao igrama u Čelsiju, sada u Mančesteru samo to povrđuje. Želim mu sve najbolje, ali sutra da igra loše", sa osmehom Dragović hvali protivnika.

Dragović nikada nije dobio poziv da igra za Srbiju.

"Rođen sam u Beču, ovde sam školu završio, naučio fudbal. Srećan sam što sam deo austrijske reprezentacije. Naravno, volim Srbiju, ali o pozivu iz FSS ne razmišljam više. Nisu me nikada pozvali i sada gledam samo napred. Dajem sve od sebe za Austriju."

Izvor: MN PRESS


Ali, i pored svega dobro je upućen u dešavanja oko "večitih" rivala. Posebno ga je obradovala pobeda Crvene zvezde prošlog četvrtka u Nemačkoj.

"Više volim Zvezdu, ali gledam i Partizan. Baš sam odgledao meč protiv Dinama iz Kijeva i nije mi jasno šta se dogodilo u drugom poluvremenu. Voleo bih da i jedni i drugi prođu grupu. Zvezdi je sreća bila neophodna protiv Kelna, jer je to ekipa koja dolazi iz jedne od najjačih liga sveta i nije važno što su poslednji. Bundesligaš je, ipak, bundesligaš, Nemci su Nemci. Svaka čast Zvezdi. Mislim da niko nije verovao da će da uzme bod, a ona je osvojila sva tri."

Austrijanci, ali u duši su Srbi. Aleksandar Dragović i Marko Arnautović su nerazdvojni u reprezentaciji.

"Najviše se družim i vremena provodim u reprezentaciji sa Markom (Arnautovićem). Znamo se dugo, od kada smo deca bili. Motivišemo se. Ponekad viče na mene, ali mora tako. Uvek želi pobedu."

Nije često dolazio u Beograd, ali mu je uvek bilo lepo.

"Bio sam nekoliko puta u Beogradu, međutim provod sada nije na prvom mestu. Videćmo, kada budemo imali povoda da slavimo, dolazim u Beograd", završio je Aleksandar Dragović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC