• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Samo da preživimo prvih 20 minuta na 'Grbavici'"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Jan Fertongen, fudbaler Totenhema i belgijski reprezentativac istakao je u Sarajevu da njega i saigrače iz nacionalnog tima u subotu čeka teška utakmica protiv Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo "Rusija 2018".

  "BiH je definitivno dobra ekipa i očekujemo da snažno od početka uđu u sutrašnju utakmicu. Praktično BiH će sutra protiv nas imati zadnju šansa za plasman u baraž za Mundijal, pa očekujemo da će u prvih 15-20 minuta meča ući snažno i da će biti jak tempo igre. Takvu igru trebamo preživjeti i mislim da ćemo onda uspjeti ostvariti pozitivan rezultat", rekao je Fertongen, rekorder po broju nastupa u reprezentaciji Belgije koji će u subotu odigrati 96. utakmicu u dresu s državnim grbom.

Fudbaleri Belgije obavili su večeras jedini trening na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu, gdje će sutra odigrati utakmicu devetog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” protiv Bosne i Hercegovine.

Popularno zvani "crveni đavoli" radili su po kiši, na insistiranje selektora Roberta Martineza lakšim intenzitetom, kako bi po klizavom terenu izbjegli eventualne povrede.

Iako su osigurali plasman na naredni Mundijal, Belgijanci su odlučni da pobijede i u glavnom gradu BiH, te nastave s dobrim igrama.

Utakmica BiH - Belgija igra se sutra, 7. oktobra, s početkom u 18 sati na stadionu "Grbavica" u Sarajevu. 

BiH za plasman u baraž mora pobijediti, ali i osvojiti tri boda 10. oktobra u meču sa Estonijom u Talinu. Belgijanci su ovjerili plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju i susret s BiH bit će im bez rezultatskog značaja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC