• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija na čekanju, "orlovi" razočarali u Beču!

Autor mondo.rs

Poraz kojem se niko nije nadao, posebno ne više od 20 hiljada navijača Srbije koji su bodrili reprezentaciju sa tribina Ernst Hapel stadiona.

  Austrija Srbija 3:2 Izvor: MN PRESS

Umesto da slavimo plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji narednog leta, moraćemo da se češemo i budemo pod tenzijom do ponedeljka i duela sa Gruzijom u Beogradu (20.45, stadion Rajko Mitić).

Prvu meč loptu za plasman na Mundijal 2018, "orlovi" nisu iskoristili. Reprezentacija Srbije doživela je poraz u Beču od već "otpisane" Austrije - 2:3 (1:1).

U pitanju je prvi poraz naših fudbalera u aktuelnim kvalifikacijama, ali stigao je baš u nevreme - kolo pre kraja. Umesto da su igrači Slavoljuba Muslina napumpali samopouzdanje i u ponedeljak rasterećeni izašli na teren stadion Rajko Mitić da odigraju za uživanje publike, uspeli su sebi da nabace na leđa ogroman teret i pritisak uoči duela sa ne mnogo jakom, ali vrlo nezgodnom Gruzijom.

"Zašto opet nazad?! Izađi, bre!", zagrmelo je u jednom trenutku tokom drugog poluvremena sa klupe Srbije, međutim, igrači ovog petka nisu slušali komande selektora i njegovih saradnika.

Prilično dekoncentrisano i uplašeno delovali su "orlovi" u Beču, pre svih defanzivci. Linija Branislav Ivanović, Matija Nastasić, Stefan Mitrović nije predstavljala veliki problem Austrijancima, koji su je sa lakoćom probijali. Da Vladimir Stojković po ko zna koji put nije bio sjajan među stativama, poraz je mogao biti i ubedljiviji...

Nije, ipak, mogao baš sve da odbrani, pa je kapitulirao na dva šuta Marka Arnautovića (u 76. i 90. minutu) i jedan Gvida Burgštalera (25).

Našim fudbalerima nije pomoglo vođstvo iz 11. minuta, kada je Luka Milivojević precizno šutirao, a ni izjednačujući pogodak Nemanje Matića u 83, koji je trebalo da bude "vetar u leđa".

Trbalo je, ali nije... Kao što je i više od 20.000 srpskih navijača umesto motivacija bilo prepreka "orlovima". Zašto je tako, to je za neku dublju i stručniju analizu...

Videćemo kako će se ekipa snaći u ponedeljak, kada će pritisak biti mnogo veći. Najiskrenije, nadamo se da će uspeti pozitivno da reaguje i, kao što je trebalo u Beču, iskoristi kvalitet koji bez dileme poseduje u odnosu na rivala.

AUSTRIJA: Lindner - Bauer, Dragović, Danso, Veber - Baumgartlinger, Ilsanker - Grilič (77. Lazaro), Kajnc (61. Šaub), Arnautović - Burgštaler (82. Gregorič).

SRBIJA:Stojković - Ivanović, Nastasić, S. Mitrović - Rukavina (69. Ljajić), Milivojević, Matić, Kolarov - Gaćinović (87. Prijović), Tadić, A. Mitrović.

Utakmicu je sudio Pavel Kralovec iz Češke.

TOK UTAKMICE:

 - Kraj

- GOOOL! Marko Arnautović ponovo dovodi Austriju u vođstvo. Potpuno sam ostao je u 90. minutu pred Vladimirom Stojkovićem na centaršut Šauba sa desne strane.

- GOOOL! Srbija stiže do izjednačenja pogotkom Nemanje Matića u 83. minutu posle gužve pred golom Austrije na centaršut iz kornera.

- Veeeeeliku šansu imao je Aleksandar Mitrović u 83. minutu,
ali je Lindner sjajno reagovao i odbrnaio šut našeg napadača.

- GOOOL! Nažalost, u mreži Srbije! Austrija vodi 2:1 od 76. minuta pogotkom Marka Arnautovića na nesebično dodavanje Burgštalera. Srbija u Beč kao da je došla bez odbrane... Zbog svog srpskog porekla, Arnautović se nije radovao golu.

- Još 15 minuta do kraja, plus nadoknada. Insistira Slavoljub Muslin na bržoj igri našeg tima, ali igrači i dalje ne raguju na te zahteve. Kao da su se "orlovi" uplašili prilike da se plasiraju na Svetsko prvenstvo. Nadamo se da će se neko trgnuti u finišu i povući ostale...

- Još jedan opasan šut Austrije. Opet je zapretio Arnautović, u 66. minutu, srećom, lopta je prošla pored gola. Previše prostora ostavljaju odbrambeni igrači Srbije rivalima...

- Odličan šut Griliša u 63. minutu! Lopta je išla pod prečku, u rašlje, ali je Stojković ponovo bio sjajan!

- Još jednom se istakao Vladimir Stojković. Opet je na vreme istrčao i "ušao u šut" Arnautoviću u 57. minutu.

- Samo nekoliko sekundi u drugom poluvremenu trebalo je "orlovima" da zaprete. Akciju je započeo Tadić, Mitrović pokušao da proigra Gaćinovića u kaznenom prostoru rivala, ali je jedan od defanzivaca Austrije bio brži od mladog reprezentativca Srbije.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Izvor: MN PRESS



Poluvreme. Moraće Slavoljub Muslin da prodrma napadače, ali i da "zategne" defanzivce. Jasno je da naši fudbaleri imaju veći kvalitet u odnosu na rivala, ali kao da nisu dovoljno koncentrisano ušli u utakmicu. Imali smo sreću da povedemo, ne i znanje da zadržimo prednost. Nadamo se boljem izdanju po povratku sa odmora.

- Još jedna "parada" Vladimira Stojkovića, posle šuta Kajnca u 43. minutu. I dalje "duva promaja" u odbrani Srbije.

- Majstorija Dušana Tadića u 40. minutu! Nažalost i odlična odbrana Lindnera... Sjajno je naš vezista stvorio sebi poziciju za šut, lepo gađao, ali je golman Austrije bio na visini zadatka.

- Zvanična poseta na stadionu Ernst Hapel je 42.400 gledalaca.

- Panterska intervencija Vladimira Stojkovića sačuvala je gol Srbije posle greške Branislava Ivanovića u dodavanju i šuta Burgštalera. Bilo je to u 37. minutu.

- PREČKA čuva gol Austrije u 35. minutu posle uigrane akcije našeg tima iz slobodnog udarca. Kolarov je centrirao, a Ivanović šutirao glavom, ali je kapitenu "orlova" nedostajalo i malo sreće.

- Prošlo je pola sata igre. Naši igrači od gola, zapravo osim gola, nisu imali šansu. Moraće da "dodaju gas"...

- GOOOOL! Austrija stiže do izjednačenja u 25. minutu. Posle "lob" dodavanja Dansa, Burgštaler se našao sam pred Stojkovićem i iskoristio šansu koja mu se ukazala. Sva trojica defanzivaca našeg tima kasnili su da "zatvore" napadača Austrije.

- Izveštač MONDA sa stadiona Ernst Hapel javlja da je posle pogotka Luke Milivojevića policija ušla na atletsku stazu oko terena, verovatno radi preventive, ukoliko neko od brojnih srpskih navijača pretera sa slavljem ili se nekome od domaćina ne dopadne to što gube...

Izvor: MONDO/V. Sukdolak



- Iako vodimo, naša odbrana i dalje deluje nesigurno. Ovaj put, u 14. minutu, Danso je imao priliku, srećom, njegov šut iz prve nije bio precizan.

- GOOOL! SRBIJA VODI OD 11. MINUTA POGOTKOM LUKE MILIVOJEVIĆA! Kolarov je centrirao sa leve strane, a Veber glavom izbio loptu van kaznenog prostora Austrije. Tamo ju je dočekao naš vezista, namestio se na šut i precizno pogodio dalji ugao.

- Uzvraćaju "orlovi"! Tadić je u 10. minutu poslao odličnu loptu ka Aleksandru Mitroviću, ali je golman Austrije, Hajncz Lindner, bio za sekund brži.

- Još jedna dobra šansa za domaći tim! Ovaj put je Arnautović šutirao glavom u 9. minutu posle centaršuta Griliša. Prilično nesigurno deluje odbrana Srbije u ovim trenucima.

- Umalo da Austrija povede u 7. minutu! Arnautović je lepo uočio Kajnca na levoj strani, naši defanzivci prilično lako ispali su iz igre, ali je Vladimir Stojković u svom stilu bio sjajan, na vreme istrčao i skratio ugao protivničkom igraču.

- Bez uzbuđenja u prvih pet minuta. I jedni i drugi oprezno su ušli u utakmicu i trude se da što duže zadrže loptu u svom posedu, kako bi uspostavili inicijativu u igri.

- Izveštač MONDA iz Beča javlja da je i trener Mančester junajteda, Žoze Murinjo, na tribinama stadiona Ernst Hapel. Da li zbog "svog" Nemanje Matića ili nekoga drugog?

REZULTATI:

GRUPA D

Gruzija - Vels 0:1 (0:0)
/Lorens 49/

Austrija - Srbija 20.45
Republika Irska - Moldavija 20.45

TABELA:Srbija 18, Vels (+1) 17, Irska 13, Austrija 9, Gruzija (+1) 5, Moldavija 2.

Poslednje kolo, ponedeljak (9. oktobar): Moldavija - Austrija, Srbija - Gruzija, Vels - Irska.

GRUPA G

Italija - Makedonija 20.45
Lihtenštajn - Izrael 20.45
Španija - Albanija 20.45

TABELA: Španija 22, Italija 19, Albanija 13, Izrael 9, Makedonija 7, Lihtenštajn 0.

Poslednje kolo, ponedeljak (9. oktobra): Albanija - Italija, Makedonija - Lihtenštajn, Izrael - Španija.

GRUPA I

Hrvatska - Finska 20.45
Turska - Island 20.45
tzv. Kosovo - Ukrajina 20.45

TABELA: Hrvatska 16, Island 16, Turska 14, Ukrajina 14, Finska 7, tzv. Kosovo 1.

Poslednje kolo, ponedeljak (9. oktobra): Finska - Turska, Ukrajina - Hrvatska, Island - tzv. Kosovo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC