• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija - Gruzija: Kalkulacije, kartoni, sudija...

Autor mondo.rs

Sve informacije o duelu koji će odlučiti da li Srbija ide direktno na Mundijal. Nije bilo mnogo pozitivnih stvari u porazu od Austrije, ali je jedna od njih to što nijedan naš fudbaler kome je pretila suspenzija nije dobio karton.

 Srbija - Gruzija: Kalkulacije, kartoni, sudija... Izvor: MN PRESS

Srbija je propustila prvu "meč loptu", ali dobra je vest da još uvek sve drži u svojim rukama i da će pred domaćom publikom na "Rajku Mitiću" (ponedeljak, 20.45) imati još jednu šansu da direktno "overi" plasman na Mundijal.

Poslednji rival "orlovima" u ovim kvalifikacijama biće nacionalni tim Gruzije koji je u prvom meču u Tbilisiju pokazao dobru igru, ali i nemoć pred fenomenalnim Dušanom Tadićem.


Najbolji srpski fudbaler u ovom ciklusu kvalifikacija je na tom meču u martu zabeležio gol i dve asistencije u pobedi od 3:1, a zanimljivo je da od tog susreta nije imao konkretan učinak na nastupima za "orlove" i u tome bi možda trebalo tražiti problem u padu forme, i uopšte načina igre, kod reprezentacije Srbije.

Tadić je tako bez učinka bio u susretima protiv Velsa (1:1), Moldavije (3:0), Irske (1:0) i Austrije (2:3), pa je jasno da su pomenuti protivnici obratili posebnu pažnju na njega.

Srpska "desetka" će verovatno i protiv Gruzijanaca biti na meti veznih i uopšte defanzivnih fudbalera koji neće štedeti snagu u duelima sa njima, pa će od izrazite važnosti biti da "iskoči" još neko pored njega: Mitrović, Gaćinović, Ljajić...

Dobra vest za selektora Slavoljuba Muslina je i to da u porazu od Austrije nijedan fudbaler naše selekcije nije dobio žuti karton, a bilo je onih kojima je pretila suspenzija.

Jedan od njih bio je i Dušan Tadić, a od startera u opasnosti bili su i golman Vladimir Stojković, desni spoljni Antonio Rukavina i vezista Nemanja Matić, a na primeru Nikole Maksimovića jasno se videlo u kakvom je problemu Srbija kada neko od standardnih igrača "ispadne" iz tima zbog suspenzije.

Izvor: MN PRESS


Ove "pretnje" pred meč sa Gruzijom možda su podsvesno uticale i na naše igrače za meč protiv Austrije kada nisu bili dovoljno čvrsti, pa je naša ekipa napravila samo 9 faulova.

Stoga će mnogo rasterećeniji biti u startovima i duelima u ponedeljak kada će arbitar na "Mitiću" biti poljski sudija Pavel Gil (41) koji nikada do sada nije sudio našoj reprezentaciji, a koji u proseku pokazuje četiri žuta kartona po meču.

Rasterećenje ipak neće postojati kada je u pitanju rezultat!

Situacija je kristalno jasna i našoj reprezentaciji je, da ne bi zavisila od ostalih rezultata, potrebna pobeda kako bi se direktno plasirala na Svetsko prvenstvo. Naši fudbaleri skupili su do sada 18 bodova, što je bod odnosno dva više od Velsa i Irske koji igraju međusobno u poslednjem kolu kvalifikacija, a teoretski našem timu može biti dovoljan i bod.

Ukoliko Srbija remizira sa Gruzijom, onda joj je potreban i remi u duelu Velsa i Irske, ili čak pobeda reprezentacije Irske, ali sa manje od četiri gola razlike.

U slučaju poraza naše reprezentacije, i remija Velsa i Irske, taj poraz ne bi smeo da bude viši od jednog gola razlike, ali o tome nećemo trenutno ni da razmišljamo...

Stoga, podržite "orlove" na putu ka Svetskom prvenstvu, a ovo su cene ulaznica: 1.200 dinara (zapad centar), 1.000 (zapad bok i istok centar), 800 (istok bok) i 400 (sever i jug). Kupovina ulaznica moguća je i na sajtu www.iticket.rs, a ulaznice će moći da se kupe i od 3. do 9. oktobra na blagajni stadiona Rajko Mitić (od 11 do 19 časova, na dan utakmice i do njenog početka), kao i od 27. septembra do 5. oktobra od 10 do 18 časova putem "kol centra" pozivanjem broja +381114252142.

Napred, "orlovi"!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC