• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da ispadnete DVA puta neozbiljni za 15 dana

Autor mondo.rs

Škotska je bila besna na Strahana, dok se svet kikotao, a onda je legendarni fudbaler popunio glasački listić u izboru na FIFA fudbalera godine...



Gordon Strahan jedna je od najvećih legendi koje je škotski fudbal imao, i ima, ali nažalost i jedan od onih trenera koji su spremni da kažu bukvalno bilo šta kako bi pokušali sebi da stvore alibi za neuspehe na terenu.

Tako je izjava ovog 60-godišnjaka od 9. oktobra, nakon što Škotska nije uspela da se plasira na Mundijal u Rusiji, obišla planetu i brzo stekla status kultne. Verovatno svestan šta mu se sprema i da će morati da ode sa mesta selektora, Strahan je pokušao da objasni da Škoti ne mogu ravnopravno da igraju fudbal sa ostalim nacijama "jer su u genetskom zaostatku", odnosno zato "što su po prirodi niski".

Malo je reći da se celokupna javnost u toj zemlji iz sastava Velike Britanije, koja već neko vreme teži nezavisnosti, digla na noge šokirana Strahanovim "obrazloženjem" zbog čega je grupa od 11 fudbalera izgledala loše na terenu i zabeležila sportski neuspeh.

Tri dana kasnije, 12. oktobra, Strahan je pod pritiskom javnosti pokazao i drugu stranu ličnosti - podneo ostavku na mesto selektora iz moralnih razloga, ali s obzirom na to da je FIFA već započela pripremu gala večeri u Londonu na kojoj je trebalo izabrati najbolje u 2017. godini na Strahanu je bilo da u ime Škotske glasa za idealni tim, najboljeg fudbalera i trenera godine, itd, itd.

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014, reprezentacija Škotske bila je prosečno druga najniža u Evropi iza Španije, koja je u taj ciklus ušla sa naslovom - šampiona sveta iz 2010. godine…

Znate li kojoj trojici igrača je Strahan dao svoj glas?

Na prvo mesto stavio je Luku Modrića iz Real Madrida iz Hrvatske, kao drugog naveo je Ngola Kantea iz Čelsija i reprezentacije Francuske, a kao trećeplasiranog naveo je Lionela Mesija iz Barselone i nacionalnog tima Argentine.

Ovim redosledom, trojica Strahanovih laureata visoka su: 174, 168 i 170 centimetara.

Rezultati glasanja objavljeni su 23. oktobra, pa se može reći da je Strahanu uspelo da ispadne neozbiljan dva puta u razmaku od samo 14 dana... 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC