• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Srbija? Ne, hvala, dosta mi je...

Autor mondo.rs

Bivši trener Crvene zvezde demantovao da će sesti na klupu "orlova" uz komentar da ga posao na ovim prostorima više ne zanima

 Prosinečki: Srbija? Ne, hvala, dosta mi je... Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Robert Prosinečki, koji je nedavno napustio klupu Azerbejdžana, a čim je reprezentacija Srbije ostala bez selektora odmah se našao na listi kandidata za to mesto.

Valjda, po navici, jer nije prvi put.

"Uvek kada se isprazni neko mesto u Zagrebu ili Beogradu, mediji uvek mene izvuku. Iskreno, umoran sam od toga, tih priča. Šta god da izjavim, druga strana će to komentarisati i vagati...", rekao je za "Večernji list" Robert Prosinečki.

BARAŽ

Hrvatska će u baražu za plasman na Mundijal 2018 igrati sa Grčkom. "Očekujem dve teške utakmice. Bolji smo, oni su tvrdi, uporni, neugodni. Ipak, verujem da će Hrvatska ići u Rusiju, naravno napeto ćemo navijati da se to i dogodi", poručio je Prosinečki.

On je dodao da nema "nacionalno opterećenje", ali sigurno neće preuzeti mesto selektora Srbije od Slavoljuba Muslina.

"Da li su me zvali sa Terazija? Ne! Ma, kada sam čuo i pročitao, sve mi je to nestvarno. Ne, hvala onima koji me spominju, ali ja neću biti selektor Srbije, dosta mi je rada na ovim prostorima. Svi moji planovi su vezani za to da preuzmem neki klub, i to negde u Evropi", iskreno je saopštio bivši trener Crvene zvezde.

"Sve bi mi to u životu stvorilo veliki pritisak. Znam da o tome često razgovaram sa suprugom koja sve to sjajno podnosi, ali se ipak razveseli ako dobijem ponudu iz Kajzerija i Bakua. Voli da smo daleko od pritiska. I ja drukčije funkcionišem".

Od Klementea do Muslina... (nastaviće se)


Prosinečki kaže da je u Srbiji već radio i da je to "završena priča", baš kao i u Hrvatskoj.

"U Srbiji ima dosta ljudi sa kojima sam ostao dobar, neke prijatelje za celi život. Ali ponavljam, kada pričamo o poslu na ovim prostorima, to je iza mene. Pominju i Hrvatsku. Neki misle da bih bio jako dobar izbor za selektora, ali i ta tema je izlizana. Bio sam bez posla, niko me nije zvao. A znamo i zašto...", napomenuo je bivši reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske.

NAJBOLJI KLUB

"Mančester siti igra najbolji fudbal. Pep je složio svoju odbranu i sada je to tip-top ekipa. Meni se sviđa i PSŽ, imaju strašan tim", kaže Prosinečki.

Robert Prosinečki je u trenerskoj karijeri, koju je započeo pre deset godina, bio pomoćni trener reprezentacije Hrvatske, asistirao je Slavenu Biliću, ali nikada nije otišao korak dalje. Trenirao je potom Zvezdu, turski Kajzerispor i predvodio selekciju Azerbejdžana dve godine.

Za reprezentaciju Hrvatske upisao je 49 nastupa i 10 golova, a pre toga u bivšoj državi, Jugoslaviji za dve godine u seniorskom timu (1989-1991) odigrao je 15 mečeva i četiri puta je bio strelac.

Anketa

Ko umesto Muslina?

  • Veljko Paunović

    37.75% (151)

  • Dragan Stojković-Piksi

    13.5% (54)

  • Ljubiša Tumbaković

    3.25% (13)

  • Robert Prosinečki

    9% (36)

  • Aleksandar Stanojević

    6.25% (25)

  • Ivan Jovanović

    3% (12)

  • Radomir Antić

    25.25% (101)

  • neki stranac (a da nije Prosinečki)

    2% (8)

Ko umesto Muslina?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC