• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Borac upozorio FS BiH na sudiju Šehovića

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Fudbalski klub Borac poslao je pismo FS Bosne i Hercegovine u kojem je upozorio na sarajevskog arbitra Admira Šehovića i njegov "nejednak kriterijum" u prvom meču protiv Mladosti, a sve pred utakmicu 14. kola Premijer lige BiH.

 FK Borac poslao pismo FS BiH i upozorio na sudiju Admira Šehovića Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Sarajevski sudija Admir Šehović ponovo je delegiran na utakmicu Borca protiv Mladosti, a banjalučki klub s njim nema "pozitivna" iskustva.

Naime, Šehović je bio glavni arbitar na Gradskom stadionu u Banjaluci u trećem kolu koji su izabranici Edisa Mulalića riješiili u svoju korist (0:1) pogotkom Aladina Šišića već u prvom minutu.

Po mišljenju mnogih ljubitelja fudbala u Banjaluci, sarajevski sudija je na tom meču previdio "dva jedanaesterca" za Borac, ali i propustio da pokaže crveni karton gostima zbog prigovora i udaranja Borčevih fudbalera bez lopte.

Uopšteno gledano, Šehović nije imao jednak kriterijum...

Što bi rekli nadrealisti, "ko se u mlijeko opeče i u jogurt duva", upravo zbog novog delegiranja Šehovića, Iz Platonove su poslali dopis u Fudbalski savez BiH, od kojeg traže da "obrate pažnju na dijeljenje pravde" sarajevskog sudije.

"Poslali smo pismo kako bismo se donekle osigurali da sve protekne fer i korektno jer smo imali loša iskustva sa Šehovićem sa prethodnog meča u Banjaluci. Bili smo nezadovoljni njegovim suđenjem i ne bismo voljeli da se slične stvari ponove u novoj utakmici sa timom iz Doboja kod Kaknja. Nadamo se da će biti sve kako treba", rekao je Lukendić u izjavi za naš portal.

Podsjetimo, Šehović je bio suspendovan od strane FS BiH prije dvije godine zbog grešaka na utakmici Borca i Širokog Brijega...

"Ne bih ulazio u te stvari, šta je bilo prije...Naša namjera je čisto iz predostrožnosti kako bismo se dodatno osigurali da se neke loše stvari ne bi ponavljale", dodao je član klupskog rukovodstva Borca.

Šehoviću će u Doboju kod Kaknja pomagati takođe Sarajlije Dženan Milić i Haris Baković, četvrti arbitar je Emir Spahalić iz Mostara, a delegat Trebinjac Milan Janković. Posmatrač suđenja na meču biće Mostarac Alija Lizde.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC