• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH potvrdio: Borac oštećen protiv Širokog!

Autor mondo.ba

Banjalučanima nije dosuđen očigledan penal, a sudija Admir Šehović iz Sarajeva kažnjen je od strane Komiteta za sudije i suđenje. Ipak, teško da je to neka satisfakcija za Borac, koji je ostao bez bodova u duelu sa Širokobriježanima.

Komitet za sudije i suđenje donio je odluku da kazni glavnog arbitra derbi meča 13. kola Premijer lige BiH Borac - Široki Brijeg, koju su gosti riješili u svoju korist rezultatom 2:0.

Sarajlija Admir Šehović nije dosudio očigledan prekršaj u šesnaestercu Širokog Brijega, odnosno propustio je priliku da pokaže na "bijelu tačku", zbog čega je suspendovan od strane FS BiH i neće biti delegiran u narednom periodu. Osim njega, kažnjen je i šesti sudija Mirza Tičić, takođe iz Sarajeva.

"Zbog propusta u suđenju (nedosuđen kazneni udarac za FK Borac), glavni sudija susreta Admir Šehović i šesti dodatni sudija Mirza Tičić kažnjavaju se nedelegiranjem jednog ciklusa", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza BiH.

Sporni detalj dogodio se pri rezultatu 0:0 i pitanje je kako bi se ovaj duel završio da su Banjalučani imali priliku da povedu sa 11 metara. Međutim, već u narednom napadu Široki Brijeg je stigao do vođstva, kasnije i do drugog gola i pobjede.

Pogledajte nedosuđeni prekršaj nad Lazarom Marjanovićem (16:55).

...
Izvor: YouTube

Ovako, gosti su tako golovima Brazilca Vagnera Santosa Laga odnijeli bodove sa Gradskog stadiona, pa ova kazna teško da može biti satisfakcija za banjalučke crveno-plave, koji su poslije 13 odigranih kola u zoni ispadanja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC