• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki nastavio tradiciju, Borac u "kanalu"

Autor mondo.ba

Široki savladao Borac 2:0 golovima Vagnera Santosa Laga i nastavio dominaciju na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Poslije mostarskog derbija koji je dobio Zrinjski, još jedan derbi igrao se u 13. kolu Premijer lige BiH i u ovom je slavio gost.

Na Gradskom stadionu u Banjaluci: 

Borac i Široki Brijeg 0:2 (0:1).

Dvostruki strelac za goste bio je neuništivi Brazilac Vagner Santos Lago koji je pogađao prvo u devetom, a potom i u 62. minutu i zapečatio sudbinu Borca.

Tradicija u ovom duelu bila je je na strani Širokobriježana a nastavljena je i poslije ovog okršaja. Posljednji put publika na Gradskom stadionu u Banjaluci vidjela je pobjedu nad Širokim Brijegom još 2009. godine.

Osim ove crne serije, nastavljena je i ona mnogo važnija, Borac je upisao četvrtu pobjedu u nizu u Premijer ligi BiH i ukopao se u zoni ispadanja koja ove godine obuhvata čak šest klubova. Već sada nazire se grčevita borba za opstanak najmlađeg tima u Premijer ligi BiH.

Borac je u subotu protiv Širokog Brijega izašao sa namjerom da prepusti posjed protivniku i prijeti iz kontranapada, ali je plan morao da mijenja već poslije devet minuta igre jer rahabilitovani golman Branislav Ružić morao je da vadi loptu iz mreže.

Crnov i Vagner Santos lago odigrali su akciju koju je Brazilac završio preciznim udarcem glavom za vođstvo Širokog Brijega 1:0.

Kakav šok za Borac, i to odmah u akciji poslije sporne situacije u kojoj je Borac možda i bio oštećen za jedanaesterac.

Prije gola Širokog Brijega Borac je mogao do vođstva iz jedanaesterca, ali je sudija Šehović da povlačenje Borčevog igrača Lazara Marjanovića nije dovoljno za najstrožu kaznu.

Fudbaleri Borca su burno protestovali, dok su gostujući igrači iskoristili odmah taj pad koncentracije i na drugoj strani postigli pogodak.

Posjed lopte do kraja prvog dijela bio je izjednačen, ali je Borac imao opasnije prilike. Jović je mogao da izjednači u 36. minutu kada je bio sam na drugoj stativi, ali je šutirao pored gola. Pokušao je i Runić poslije kornera nešto kasnije, ali je Soldo odbranio.

U nastavku je Široki čuvao loptu i rezultat, ali on se mogao promijeniti već samo poslije tri minute igre. Koljić je, međutim, promašio čistu šansu sa tri metra.

Kazna je stigla poslije 15 minuta, kada je Crnov pokazao dobre driblerske, a Vagner još jednom golgeterske sposobnosti. Bečelić je nasjeo na fintu Crnova, potom ni Runić nije uspio da izblokira njegov centaršut po zemlji i lopta je stigla na drugu stranu do Vagnera koji ju je poslao u mrežu za 2:0 i izjednačenje na listi najboljih strelaca premijer lige BiH sa Benkom. Obojica su postigla po osam golova ove sezone.

Bilo je jasno da Borac ne može do izjednačenja, čak su opasnije bili kontranapadi gostiju nego neki pritisak crveno-plavih i  Borac je upisao sedmi poraz ove sezone. Isto toliko pobjeda ima Široki koji je sada na trećem mjestu na tabeli.

PREMIJER LIGA BIH - 13. KOLO

Mladost - Sarajevo 2:1 (1:1)
/Dilaver 22, Kovač 70 - Barbarić 43/

Olimpik - Drina 4:0 (1:0)
/Stanić 12, Karić 66, Hadžić 82, Varešanović 90/

Sloboda - Travnik 2:0 (2:0)
/Krpić 19, Ahmetović 40/

Vitez - Rudar Prijedor 3:1 (3:1)
/Kapetan 4, Đurić 11, Basara 17 - Pekija 6/

Velež - Zrinjski 0:1 (0:1)
/Stojkić 36/

Radnik - Slavija 2:1 (0:1)
/Jakovljević 58, Lazić 73 - Rovčanin 9/

Borac - Široki Brijeg 0:2 (0:1)

/Vagner 9, 62/


U nedjelju:

Željezničar - Čelik (14:30)

TABELA: Sloboda 28, Zrinjski 27, Široki Brijeg 25, Radnik 25, Sarajevo 22, Slavija 20, Čelik (-1) 19, Mladost 19, Željezničar (-1) 17, Olimpik 16, Travnik 13, Vitez 13, Rudar Prijedor 12, Borac 12, Velež 7, Drina 6.

Izvor: MONDO/Ilustracija

TOK MEČA:

DRUGO POLUVRIJEME

Kraj utakmice

76' - Prilika za Široki Brijeg, Crnov Pada u šesnaestercu, međutim, umjesto kaznenog udarca dobio je žuti karton zbog simuliranja

62' - GOL ZA ŠIROKI! Pehar je "nanizao" Bečelića i Runića, a potom centrirao po zemlji na drugu stativu gdje je Vagner sa dva metra poslao loptu u praznu mrežu. Vagner se sada izjednačio na prvo mjestu liste najboljih strelaca PLBIH sa osam golova.

48' - Kakva prilika za Borac,  međutim, Koljić je promašio sa tri metra!

PRVO POLUVRIJEME

Kraj prvog poluvremena

38' - Korner za Borac izveo je Jović, a Soldo u posljednji trenutak odbranio udarac Runića. Novi korner nije donio opasnost po gol gostiju.

36' - Odlična prilika za Borac, Marjanović je centrirao s desne strane na drugu stranu gdje je sam ostao Jović, međutim, šutirao je glavom pored gola

29' - Marjanović je ponovo u prodoru po desnoj strani, na kraju je uputio nešto između šuta i centaršuta, a Soldo odbija loptu, poslije čega je intervenisala odbrana Širokog Brijega

24' - Vagner kombinuje sa Peharom, a ovaj šutira sa dvadesetak metara. Lopta odlazi preko gola, ali bila je ovo dobra prilika.

21' - Prva intervencija golmana gostiju, Solde, koji je bio dobro postavljen i uhvatio loptu poslije pokušaja Tonija Jovića

11' - Šutirao je Redžić sa distance, ali daleko od gola

9' - GOL ZA ŠIROKI! Odmah poslije sporne situacije već u sljedećem napadu Širokobriježani su poveli. Santos Vagner je odigrao dobru akciju sa Crnovim koji je centrirao, a Vagner je glavom matirao Ružića za 0:1. Ovo je Vagnerov sedmi gol u Premijer ligi BiH ove sezone.

9' - Fudbaler Borca Lazar Marjanović povučen je u šesnaestercu Širokog Brijega, ali sudija Ardmin Šehović nije pokazao na penal. Banjalučani su ovdje oštećeni.

7' - Ćorić je ubacio u šesnaesterac Borca, ali ništa od opasnosti po gol Ružića

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC