• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Traje agonija Verdera...

Autor mondo.ba

Na otvaranju 11. kola Bundeslige u petak uveče, Ajntraht je u samom finišu stigao do pobjede nad Verderom (2:1) kojom je produžio agoniju tima iz Bremena.

Nastavljena je agonija Verdera i u 11. kolu...

Bremenski tim ni poslije 11 utakmica u šampionatu Njemačke nije zabilježio nijednu pobjedu, ali sudeći po istoriji međusobnih dvoboja sa Ajntrahtom nije to ni mogao da očekuje u Frankfurtu s obzirom da je posljednji put slavio prije osam i po godina, odnosno iz perioda kad su zeleni dres nosili Torsten Frings, Hugo Almeida ili Aleksandros Ciolis, koji su sa "petardom" potopili domaćina.

A u petak uveče na "Komercbank areni" domaćin je osvojio sva tri boda golom Sebastijana Alera u 89. minutu, a moglo je biti i drugačije da nije raspoložen bio golman domaćina Lukaš Hradecki.

Ajntraht - Verder 2:1 (1:1)

Ekipa iz Frankfurta je stigla do prednosti u 17. minutu sjajnim golom Ante Rebića, koji je u stilu Andreasa Bremea iskosa sa lijeve strane pogodio suprotan ugao gostujućeg gola - 1:0.

Osam minuta kasnije Verder je uspio da izjednači zahvaljujući prvenstveno smušenoj reakciji gotovo cijele odbrane Ajntrahta. Poslije kornera Zlatka Junuzovića, lopta je kroz "šumu" nogu na petercu stigla do Finca Nikolasa Mojsandera, koji je samo ćušnuo u mrežu - 1:1.

I od tada su gosti iz Bremena preuzeli inicijativu, pa ekipa hrvatskog stručnjaka Nike Kovača može isključivo da zahvali golmanu Lukašu Hradeckom što je na odmor otišla sa samo neriješenim rezultatom jer je Finac čudesno odbranio barem tri-četiri stopostotne šanse Verdera u finišu prvog dijela.

Fin Bartels je večeras odigrao 150. meč u Bundesligi, a okruglo stoti za Verder i bio je jedan od zaoaženijih igrača u timu iz Bremena.

Iz svih oružja su tukli Zlatko Junuzović, Maks Kruze i Maksimilijan Egštajn, ali je Hradecki fantastično reagovao i spriječio potpuni preokret tima sa "Vezera".

U nastavku je Ajntraht imao nekoliko odličnih šansi da kazni promašaje Verdera, prvenstveno Džetro Viljems i Marijuš Volf, međutim i golman gostiju Jirži Pavlenka je pokazao da je u solidnoj formi.

Do 89. minuta, kad je srpski internacionalac Luka Jović, koji je ušao s klupe, započeo akciju i proigrao Taleba Tavatu. Izraelac je potom sjajno centrirao za francuskog napadača Alera, koji je iz prve pogodio za petu pobjedu i peto mjesto na tabeli Ajntrahta.

Srpski internacionalac Miloš Veljković bio je starter u bremenskoj ekipi, dok su njegovi sunarodnici Mijat Gaćinović i Luka Jović ušli u drugom poluvremenu u ekipi Ajntrahta.

BUNDESLIGA, 11. KOLO

Ajntraht - Verder 2:1 (1:1)
/Rebić 17, Aler 89 - Mojsander 25/

Subota
Augzburg - Bajer Leverkuzen
Borusija Menhengladbah - Majnc
Frajburg - Šalke
Hamburger SV - Štutgart
RB Lajpcig - Hanover
Borusija Dortmund - Bajern (18.30)

Nedjelja
Keln - Hofenhajm (15.30)
Volfsburg - Herta (18.00)

TABELA: Bajern 23, Borusija Dortmund 20, RB Lajpcig 19, Hanover 18, Ajntraht Frankfurt (+1) 18, Šalke 17, Borusija Menhengladbah 17, Hofenhajm 16, Bajer Leverkuzem 15, Augzburg 15, Herta 13, Štutgart 13, Majnc 11, Volfsburg 10, Frajburg 8, Hamburger SV 7, Verder (+1) 5, Keln 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC