• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je Srbija kažnjena: "Princip, Kosovo..."

Autor mondo.rs

Zbog čega sve Fudbalski savez Srbije mora da uplati 210.500 švajcarskih franaka u kasu FIFA.

 FIFA Srbija kazne navijači kvalifikacije za Mundijal 2018 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

FIFA je izrekla novčanu kaznu Fudbalskom savezu Srbije od 210.000 švajcarskih franaka zbog ponašanja navijača tokom kvalifikacija za Mundijal, mada isprva nisu bili precizirani razlozi kažnjavanja.

"Večernje novosti" saznale su te razloge i objavile da će Srbija, između ostalog, morati da plati i zbog šest transparenata na utakmici Austrija - Srbija.

"Prema saznanjima 'Novosti', delegat utakmica u kvalifikacijama za SP Austrija - Srbija, koja je odigrana u Beču 6. oktobra, prijavio je između ostalog da je na tribini sa našim navijačima video šest transparenata sa likom Srbina koji je optužen za atentat u Sarajevu 1914. godine na Franca Ferdinanda, austrijskog nadvojvodu, što je registrovano kao neukusna politička konotacija na događaje pred Prvi svetski rat", piše beogradski list.

Prema istom izvoru, za FIFA su bile sporne i parole "Kosovo je Srbija", a to bi moglo da bude i veliki problem za vreme Mundijala 2018.

"Novosti" saznaju da su u čak četiri od ovih šest mečeva su delegati FIFA i agenti FARE prijavljivali navijače "orlova" zbog uzvikivanja parole 'Kosovo je Srbija', što se prema Disciplinskom pravilniku svetske 'kuće fudbala' smatra direktnim mešanjem politike i fudbala gde je, prema tom istom pravilniku, 'nulta tolerancija' za ovakve incidente.

Evo svih šest prijava FIFA protiv FSS:

1. Srbija - R. Irska (5. septembar 2016): kašnjenje početka utakmice više od jednog minuta - samo upozorenje.

2. Srbija - Austrija (9. oktobar 2016): kašnjenje početka prvog i drugog poluvremena, zauzeti prolazi na stepeništima, ubacivanje predmeta na atletsku stazu - 8.000 švajcarskih franaka.

3. Srbija - Vels (11. jun 2017): zauzeta stepeništa, političke parole "Kosovo je Srbija", diskriminatorski transparenti - 20.000 franaka.

4. Srbija - Moldavija (2. septembar 2017): zauzeta stepeništa, političke parole "Kosovo je Srbija", diskriminatorski transparenti - 20.000 franaka.

5. Austrija - Srbija (6. oktobar 2017): loše organizovan dolazak gostujućih navijača, paljenje i ubacivanje pirotehnike na atletsku stazu, politička parola "Kosovo je Srbija" - 90.000 "švajcaraca".

6. Srbija - Gruzija (9. oktobar 2017): politička parola 'Kosovo je Srbija', ubacivanje predmeta na teren, zauzeta stepeništa - 70.000 "švajcaraca".

Ukupno: 210.000 švajcarskih franaka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC