• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta sve Nejmar MOŽE i NE MORA u PSŽ

Autor mondo.rs

List "Parizijen" objavio je da brazilski napadač u svom novom klubu uživa čitav niz privilegija. Koliko dugo to može da funkcioniše i kakve su šanse da Real dobije novog "galaktika"?

Dobro pazi šta (koga) želiš!

Stara životna mudrost izgleda da se potvrđuje u slučaju Nejmarovog transfera u Pari sen Žermen, za rekordnih 222 miliona evra. Prostom logikom, Brazilac je trebalo da obuče dres, izađe na teren, trenira i igra najbolje što zna, kako bi pomogao timu da ostvari što bolje rezultate.

Međutim, umesto da astronomsko obeštećenje i plata od oko tri miliona evra mesečno budu parametri koji će ga dodatno "pritisnuti" da profesionalno izvršava svoje obaveze, ispostavilo se da su u modernom fudbalu to sredstva koja se mogu iskoristiti za ostvarivanje daljih povlastica.

Makar u "skorojevićkom" klubu kakav je Pari sen Žermen pod vođstvom bogataša iz Katara.

Prema pisanju lista "Parizijen", Nejmar u Parizu uživa čitav niz privilegija, od kojih su neke delimično prihvatljive, a neke na ivici apsurda.

Recimo, ima dvojicu fizioterapeuta, koji vode računa samo o njemu. Zlatan Ibrahimović, koji je u Pari sen Žermenu bio "mali bog", takođe je doveo u klub svog fizioterapeuta, ali koji se angažovao i oko ostalih igrača.

Nejmar je na utakmicama oslobođen dužnosti da se vraća nazad kada lopta pređe u protivnikov posed, a drugim prvotimcima data je instrukcija da na treninzima ne ulaze u jake duele sa Brazilcem.

Skupoceni napadač, navodno, može i da bira utakmice na kojima neće nastupiti, što on i koristi, naročito ako prethode mečevima Lige šampiona ili pauzi zbog obaveza nacionalnih timova. Tako minulog vikenda nije išao na gostovanje u Anžeu, gde je PSŽ pobedio rezultatom 5:0.

Nejmar je i jedini fudbaler "svetaca" koji na putovanja ne nosi ručni prtljag sa klupskim oznakama, nego torbe brendova po svom nahođenju.

U svetlu svih ovih, naravno nezvaničnih podataka, nije čudo što se Brazilac vrlo brzo po dolasku u klub sukobio sa Edinsonom Kavanijem oko izvođenja penala i što se između njega i pedantnog trenera Unaija Emerija, prema pisanju lista "L'Ekip", nalazi "čitava provalija".

Očigledno je u pitanju nezdrava priča, koja može da se završi na nekoliko načina.

PSŽ, uprkos svemu, može da osvoji titulu prvaka Francuske (to se smatra "siguricom") i Ligu šampiona, što bi Nejmara ozbiljno kandidovalo za toliko željeni individualni trofej - "Zlatnu loptu". U tom slučaju bi sve nesuglasice završile "pod tepihom".

Ako ne bude vrhunskih rezultata, uslediće igra upiranja prstiju i potraga za krivcem, u kojoj bi najlogičnije bilo da Emeri izgubi posao i da dođe novi trener. Naravno, posle konsultacija sa najvećom zvezdom tima.

A, ne bi bilo čudo ni da sam Nejmar "digne sidro", kao što ga u novinama već povezuju sa Real Madridom. Poznato je da predsednik Florentino Perez živi za dovođenje novih "galaktikosa", a Kristijano Ronaldo uskoro puni 33 godine i sve je očiglednije da će mu u dogledno vreme biti potrebna zamena.

Serhio Ramos već je ponudio dobrodošlicu, rekavši da su Nejmaru vrata otvorena već u januarskom prelaznom roku i da veruje da prilikom transfera iz Pari sen Žermena neće biti tenzije kao da je na "Santjago Bernabeu" stigao direktno sa "Nou kampa"...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC