• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nula u blatu Bazela za slavlje Švajcaraca

Autor mondo.rs

Dobili smo još jednog učesnika Svetskog prvenstva u Rusiji!

Reprezentacija Švajcarske je 27. učesnik Svetskog prvenstva u Rusiji narednog leta!

"Sajdžije" su uspele da sačuvaju 1:0 iz Belfasta protiv Severne Irske i remijem bez golova u Bazelu "overe" plasman na Mundijal.

Po teškom terenu i lošim vremenskim uslovima nije bilo kvalitetnog fudbala, ali je domaćin još jednom bio ofanzivniji i bolji rival, te se plasman na završni turnir može smatrati kao zaslužen. Posebno imajući u vidu da su Švajcarci grupnu fazu završili sa devet pobeda i samo jednim porazom, od Portugala (0:2) u poslednjem kolu.

Moraće, ipak, ekipa selektora Vladimira Petkovića da poradi na završnici i "buđenju" napadača za turnir u Rusiji, jer je revanš utakmica baraža protiv Severne Irske pokazala da Švajcarska nema dovoljno kvalitetnog centarfora. Haris Seferović je zbog nekoliko promašaja ove nedelje zvižducima ispraćen sa terena prilikom zamene...

Švajcarskoj će ovo biti 11. učešće na Mundijalima, a najveći uspeh ostvaren je 1954. plasmanom u četvrtfinale. U Brazilu 2014. godine, Švajcarci su uspeli da prođu grupu kao drugi, iza Francuske, a ispred Ekvadora i Hondurasa, ali ih je potom zaustavila Argentina (1:0 posle produžetaka).

Što se tiče Severne Irske, imaće za čim da žale... Iako se nisu pokazali kao ofanizvno obučena ekipa, pobednika ovog dvomeča odlučio je jedan gol, postignut iz vrlo, vrlo spornog penala.

Podsetimo se na gol u Belfastu za pobedu Švajcarske:

irska
Izvor: YouTube

Švajcarska će žreb grupa za Svetsko prvenstvo u Rusiji, koji je 1. decembra, dočekati u drugom šeširu, što znači da postoji mogućnost da se u grupnoj fazi sastane sa Srbijom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC