• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i u 3-4-3 pobeđuje rutinski

Autor mondo.rs

Crveno-beli bez problema obezbedili plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

 Zvezda i u 3-4-3 pobeđuje rutinski Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Kao pre dve godine godine, u osmini finala Kupa Srbije sastali su se Borac i Crvena zvezda. Tada su Čačani naneli crveno-belima jedan od najubedljivijih poraza na domaćem terenu - 1:5.

Ovaj put igrano je u Čačku, a iznenađenja nije bilo.

Gosti su opravdali ulogu favorita i rutinski pobedili 4:0, golovima Nemanje Milića u 3, Aleksandra Pešića u 29. i 84. i Nenada Milijaša u 73. minutu.

Posao im je dodatno olakšalo isključenje Miroljuba Kostića u 13. minutu, pretpostavlja se zbog prigovora, pošto se na snimku ne može zaključiti zašto je sudija Srđan Obradović pokazao direktan crveni karton igraču domaćeg tima.

Od početka utakmice Zvezda je bila bolja, a dominacija je trajala do poslednjeg sudijskog zvižduka. Igralo se uglavnom pred kaznenim prostorom Borca i pravo je čudo što pobeda gostiju nije bila ubedljivija. Najveći krivac za to je Slavoljub Srnić, kojeg ove srede baš nije hteo pogodak. Nekoliko zaista odličnih prilika propustio je da realizuje krilni fudbaler crveno-belih.

Lider Superlige doputovao je kod poslednjeplasiranog tima domaćeg prvenstva bez trojice standardnih prvotimaca koji su imali obaveze u reprezentacijama - Nenad Krstičić, Ričmond Boaći i Nemanja Radonjić -, a trener Vladan Milojević odlučio je da odmori Mičela Donalda i Gelora Kangu, pa su crveno-beli tako posle duže vremena utakmicu počeli bez ijednog stranca u timu. Tek u finišu utakmice zaigrao je Abraham Frimpong...

Milojević je odlučio i da za ovu utakmicu promeni uobičajenu formaciju 4-2-3-1 i zaigra 3-4-3, što se pokazalo kao dobro rešenje protiv ekipe koja je koncentrisana isključivo na odbranu svog gola.

Pored uspešnog plasmana u četvrtfinale nacionalnog Kupa, dobra vest za navijače Zvezde je i to što se ekipa nije mnogo umorila na klizavom i teškom terenu za igru pred izuzetno bitno gostovanje u Belorusiji koje predstoji za osam dana. U međuvremenu, crveno-beli će u subotu od 16 časova igrati pred svojim navijačima protiv Rada u 17. kolu Superlige.

BORAC: Bajić - Obradović, Marković, Kostić, Dupovac, Propadalo, S. Filipović (15. V. Filipović), Zoćević, Knežević (57. Beljić), Jovanović, Mateus (74. Savić).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković (78. Frimpong), Savić, Babić - Gobeljić, Račić (74. Bainović), L. Ilić (60. Milijaš), Rodić - Srnić, Pešić, Milić.

Sudija: Srđan Obradović.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 4:0. U 83. minutu dosuđen je penal posle prekršaja nad Pešićem. Napadač gostiju preuzeo je odgovornost i "Panenkom" savladao Vladimira Bajića.

penal
Izvor: YouTube


- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:0 od 73. minuta sjajnim golom Nenada Milijaša!

gol
Izvor: YouTube


- Slavoljuba Srnića BAŠ neće gol ove srede! Teško je prisetiti se svih šansi koje je imao fudbaler Crvene zvezde, ali nikako da savlada Vladimira Bajića. Golman Borca izašao je kao pobednik i u 69. minutu, kada je na vreme istrčao i "skratio ugao" posle odličnog dodavanja Pešića za Srnića.

- Očekivano, i drugo poluvreme igra se na polovini Borca. Još oko pola sata do kraja.

- STATIVA je spasila gol Borca u 52. minutu posle šuta Luke Ilića sa 17-18 metara, a zatim je Slavoljub Srnić iz odlične prilike bio neprecizan.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Zvezda dominira od početka i zasluženo vodi.

- Posle serije šansi za goste, u 34. minutu prvi put su zapretili i igrači Borca. Propadalo je šutirao sa distance, ali preko gola.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 29. minuta pogotkom Aleksandra Pešića posle lepe akcije po levoj strani i asistencije Nemanje Milića.

gol
Izvor: YouTube


- Ne prestaje pritisak gostiju iako imaju prednost i igrača više. Prošlo je 24 minuta od početka...

- CRVENI KARTON za igrača Borca, Miroljuba Kostića, već u 13. minutu! Direktan crveni dobio je Kostić, pretpostavljamo zbog prigovora sudiji Srđanu Obradoviću. Posle toga, žuti kartoni pokazani su Pupovcu i Mateusu, u tim slučajevima definitivno zbog prigovora.

crveni
Izvor: YouTube


Ukoliko je prigovor razlog Kostićevog isključenja, nije jasno šta je imao da zameri sudiji posle akcije Zvezdinih igrača iz koje je Srnić šutirao iz voleja.

- Zvezda je mnogo bolje otvorila utakmicu. U prvih 10 minuta igralo se uglavnom pred golom domaćeg tima.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi od 3. minuta pogotkom Nemanje Milića. Bila je to izuzetno lepa akcija gostiju, Pešić je petom proigrao Luku Ilića, a on u petercu pronašao Milića, ali se čini da je mladi Ilić prethodno bio u ofsajdu.

gol
Izvor: YouTube


- Po izlasku igrača na zagrevanje usledila je i neuobičajena scena. Fudbaler domaćeg tima, Lazar Obradović, zaprosio je svoju devojku. Usledio je pozitivan odgovor, tako da im želimo srećan zajednički život.

REZULTATI osmine finala Kupa Srbije:

NAPREDAK - Radnički Pirot 7:2
Inđija - JAVOR 0:3
Zlatibor - ČUKARIČKI 0:1
MLADOST LUČANI - Proleter Novi Sad 5:1
VOJVODINA - Budućnost Dobanovci 6:1
Spartak - MAČVA 1:1, penalima 5:6
Borac Čačak - CRVENA ZVEZDA 0:4 (0:2)

Partizan - Rad 18.30 (TV Arena Sport 1)

- Utakmice četvrtfinala igraju se 14. marta 2018.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC