• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ružna strana derbija i jubileja "Lešinara" (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Navijači Borca proslavili su tri decenije postojanja, ali nakon utakmice na Gradskom stadionu, rukovodstvo banjalučkog kluba ponovo će imati pune ruke posla kako bi utvrdilo štetu koju su napravile najvatrenije pristalice.

 Izgorjela stručnjača za skok u vis na Gradskom stadionu Izvor: MONDO

Baklje, petarde, dimne bombe, topovski udari...

Arsenal pirotehnike uobičajen je na svim "jačim" utakmicama koje Borac igra na Gradskom stadionu, a jedna od najvažnijih bila je jučerašnja protiv sarajevskog Željezničara.

"Crveno-plavi" su poraženi 0:1 pred blizu 7.000 gledalaca, ali zbivanja na terenu ostala su u sjeni onoga što se dešavalo na tribinama - najvatrenije pristalice Borca, popularni "Lešinari", proslavili su 30. rođendan.

Pod parolom "30 godina nema stajanja", obilježeno je tri decenije postojanja ove navijačke grupe.

Tokom svih 90 minuta zdušno su bodrili svoje ljubimce, koji su im ostali dužni, s obzirom da su dozvolili ljutom rivalu da odnese bodove sa Gradskog stadiona.

Susret je protekao u korektnom navijanju s obje strane (i Željezničar je pratila grupa njihovih navijača, tzv. "Manijaka"), ali će rukovodstvo Borca i poslije ovog meča morati dobro da odriješi kesu, jer neminovno je da klub očekuje nova kazna od strane Fudbalskog saveza BiH.


Nebrojeno puta do sada klub je izdvajao novac zbog nesportskog ponašanja svojih pristalica, političkih parola, upotrebe pirotehnike…

Anketa

Podržavate li upotrebu pirotehnike na stadionima?

  • Da

    55.96% (230)

  • Ne

    44.04% (181)

Podržavate li upotrebu pirotehnike na stadionima?

Rezultati


I sada će epilog vjerovatno biti isti.

Ovaj put je stradali i određena propratna oprema na Gradskom stadionu, pa je tako od plamena baklje izgorjela jedna od strunjača za skok u vis, koju koriste banjalučki atletičari.


Neodgovorni navijači ubacivanjem pirotehnike u teren "ojadili" su svoj klub, čija ionako poprilično prazna kasa će biti dodatno ispražnjena…

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stara Garda

Rođendan je uredu, treba da bude fešta, bakljada i sve ostalo, mešutim trebalo je da se base odma pored tribine na zeleni pojas, nikako ne na atletsku stazu a najmanje na rekvizite koji su neophodni svim Atletskim Klubovima, sad je gotova stvar!! Moj prijedlog jeste da svu štetu snose počinioci i lica koja su zadužena za organizaciju utakmice! Sledeći put to se neće dogoditi sigurno, daću svoj prilog pomoći da se skupe sredstva, srdačan pozdrav!

Rs

Moglo se sprijeciti, znalo se da ce biti bakljada, rodjendan je. Zasto se strunjaca nije pomjerila na jug, uostalom dosad je i bila na jugu.

kebab

@Rs A zašto Lešinari nisu na istoku? Ah da, prodali su se.

Rs

Moglo se sprijeciti, znalo se da ce biti pirotehnika, rodjendan je, uostalom strunjaca je prije stajala na jugu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC