• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuka vodila, Zvezda pobedila, Boaći opet efikasan

Autor mondo.rs

Napadaču iz Gane baš prija da igra protiv "brđana".

 Čuka vodila, Zvezda pobedila, Boaći opet efikasan Izvor: MN PRESS

Tri utakmice na Banovom brdu - šest golova! Ričmond Boaći je izgleda veoma raspoložen kada igra na stadionu Čukaričkog, što je potvrdio i ove nedelje u derbiju 18. kola Superlige.

Čukarički - Crvena zvezda 1:2 (1:0).

Domaćin je poveo pogotkom Petra Mićina u 42. minutu, ali su se gosti probudili po povratku sa odmora i mnogo boljom igrom nego u prvom delu došli do preokreta. Dvostruki strelac bio je pomenuti Ričmond Boaći, prvo iz penala u 58, a onda i posle akcije iz prekida u 69. minutu.

Boaći je tako stigao do 20 golova ove sezone u svim takmičenjima i izjednačio se sa saigračem Aleksandrom Pešićem na vodećem mestu liste strelaca Superlige. Obojica su postigli po 12. golova.

Ima napadač crveno-belih problem sa efikasnošću u Ligi Evrope, ali iz utakmice u utakmicu na terenima širom Srbije pokazuje da poseduje sjajan golgeterski njuh. Tako je bilo u 69. minutu, kada je posle centaršuta Krstičića iz prekida i glavometa Rodića i Babića uspeo da se prikrade iza leđa odbrani Čukaričkog i proturi loptu do mreže gostujućeg tima.


Prethodno je pogodio sa bele tačke, a o tom detalju verovatno će se ponovo dosta pričati. Domaći fudbaleri bili su besni na sudiju Dejan Santrača što je pokazao na belu tačku pred njihovim golom, a ne i pred Zvezdinim minut ranije, kada je Petar Mićin dobio žuti karton zbog simuliranja.

Iako je utisak da je Pešić zaista bio povučen, a Mićin pokušao da prevari arbitra, mladi napadač zaslužio je pohvale za partiju protiv Crvene zvezde, jer je bio konstantna opasnost po gol rivala.

Imali su gosti u uvodnim minutima i probleme sa Smajuelom Ovusuom, ali brzonogi vezista iz Gane nije umeo da iskoristi dve odlične šanse koje su mu se ukazale već u 1. i 11. minutu.

Čukarički je hrabro ušao u utakmicu, pokušao da brzom igrom iskoristi umor Zvezdinih igrač posle gostovanja u Belorusiji, što je i uspeo u finišu prvog dela, ali je pauza između dva poluvremena prijala gostima, koji su se trgli i po povratku sa odmora zaigrali mnogo bolje. Iako je domaćin prikazao dobru igru u prvom delu, utisak je da su gosti zasluženo osvojili tri boda, jer su i u prvih 45 minuta imali loptu mnogo više u svom posedu, dok je rival čekao na grešku...

Vladan Milojević je i ovu utakmicu, kao prethodne dve na domaćoj sceni, počeo sa trojicom igrača u odbrani, ali je za drugo poluvreme vratio formaciju sa četvoricom u zadnjoj liniji, što je i donelo mnogo sigurniju igru crveno-belih, u čijim redovima je bio evidentan umor posle iscrpljujućeg duela protiv BATE Borisova u Ligi Evrope prošlog četvrtka (0:0).

Već naredne srede igraju se utakmice 19. kola u kojima Zvezda dočekuje Radnik iz Surdulice, a Čukarički ide u Lučane da igra protiv Mladosti.

ČUKARIČKI: Belić - P. Jovanović, Kopitović, Puškarić, Bogosavac - Drinčić, Docić, Kajević, Bojić (85. S. Jovanović), Ovusu (73. Milojević) - Mićin (85. Adamović).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Babić, Le Talek - Gobeljić (46. Srnić), Donald, Krstičić, Rodić - Kanga (86. Milijaš) - Pešić, Boaći (79. Račić).

Sudija: Dejan Santrač.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Utakmica je produžena za tri minuta.

- Sjajna odbrana Belića posle šuta Pešića u 90. minutu, ali se ispostavilo da je napadač Zvezde bio u ofsajdu, tako i da je bio gol, on ne bi bio priznat. Samo nekoliko sekundi kasnije, opet je golman Čukaričkog bio uspešniji od napadača Zvezde.

- Poslednja izmena u Zvezdi. Od 86. minuta umesto Gelora Kange igraće Nenad Milijaš.

- Dvostruka izmena u timu Čukaričkog. Saša Jovanović i Nenad Adamović će od 85. minuta igrati umesto Petra Bojića i Petra Mićina.

- Lepo je Milojević glavom spustio loptu za Mićina u 82. minutu, a on šutirao iz prve, ali pored Zvezdinog gola.

- Pojačava Vladan Milojević odbranu svog tima. Preciznije, vezni red, pošto je Uroš Račić ušao u 79. minutu umesto centarfora Ričmonda Boaćija.

- Prva izmena u timu Čukaričkog. Od 73. minuta umesto Ovusua igraće Nemanja Milojević, inače sin Zvezdinog trenera Vladana Milojevića.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:1 od 69. minuta drugim golom Ričmonda Boaćija. Krstičić je centrirao iz prekida, Rodić glavom poslao loptu u sredinu, Babić je na isti način prosledio do Boaćija, a on iskoristio neopreznost odbrane Čukaričkog za svoj 20. gol ove sezone, a 12. u Superligi.


gol
Izvor: YouTube


- Mnogo je tenzije među igračima posle izjednačujućeg gola Crvene zvezde. Nadamo se da neće biti nekih oštrijih duela...

- Drugo poluvreme igra se uglavnom na polovini Čukaričkog. Gostima je, izgleda, mnogo više prijala pauza između dva poluvremena.

- GOOOL! Ričmond Boaći je precizan iz penala u 58. minutu. Njegov 19. gol ove sezone, a 11. u Superligi.

- PENAL za Crvenu zvezdu u 57. minutu! Pao je Aleksandar Pešić posle povlačenja Petra Jovanovića, a sudija Dejan Santrač pokazao na belu tačku.

gol
Izvor: YouTube


- Žuti karton Petru Mićinu u 56. minutu zbog simuliranja penala. Prilično naivno je to uradio mladi napadač Čukaričkog posle duela sa Babićem. Imao je boljih rešenja, pošto je nekoliko njegovih saigrača bilo u kaznenom prostoru gostiju...

- Velika prilika za Aleksandra Pešića da u 50. minutu donese izjednačenje gostima, sve je odlično uradio, ali je Nemanja Belić još bolje intervenisao! Nepun minut kasnije, Babić je šutirao glavom, a lopta prošla koji milimetar pored stative gola Čukaričkog...

- Odmah po povratku sa odmora gosti su krenuli u juriš. Pritisak traje već četiri minuta, videćemo hoće li doneti i promenu rezultata.

- Drugo poluvreme počelo je izmenom u timu Crvene zvezde. Umesto Marka Gobeljića igraće Slavoljub Srnić, što znači i da će biti promenjena formacija na četvoricu igrača u zadnjoj liniji jer će Rodić morati da se povuče.

Poluvreme. Zvezda je imala loptu više u svom posedu, ali je Čukarički stvaro opasnije šanse i zasluženo vodi. Domaćin je hrabro ušao u utakmicu, raspoložen da napadne, dok je u igri gostiju vidljiv umor posle utakmice Lige Evrope u Belorusiji.

- Odlčan centaršut Gobeljića u nadoknadi prvog dela, ali je Rodić šutirao glavom preko gola.

- Gužva u petercu Čukaričkog posle kornera u 44. minutu, ali od svega faul nad golmanom Čukaričkog, Nemanjom Belićem.

- GOOOL! Čukarički vodi 1:0 od 42. minuta golom Petra Mićina posle centaršuta imenjaka Jovanovića sa desne strane i udarca iz prve.

gol
Izvor: YouTube


- Još jednom "brđani" prete iz kontranapada. Ovaj put je šutirao Petar Jovanović, u bliži Borjanov ugao. Nije se dao iznenaditi Zvezdin golman, a utisak je da su domaći igrači mogli i bolje da organizuju taj kontranapad u 34. minutu.

- Lep šut Pešića iz okreta u 33. minutu, međutim, pravo u dobro postavljenog Nemanju Belića.

- Odlično je Gobeljić prošao po desnoj strani u 32. minutu, ali je Kopitović uspeo da interveniše posle centaršuta. Možda bi bilo bolje da je Zvezdin fudbaler odigrao povratnu za Pešića nego što je pokušao da pronađe Boaćija.

- Nekoliko udaraca sa distance na obe strane, ali bez opasnosti po golmane. Još 15 minuta do poluvremena.

- Najbolja šansa za Zvezdu u dosadašnjem toku utakmice! Srđan Babić je ostao sam u 21. minutu posle centaršuta Kange iz prekida, uspeo da primi loptu, ali je i šutirao iznad prečke.

- Zvezda u prvih 20 minuta pokušava da zapreti udarcima sa distance. Prvo je šutirao Boaći, pa Gobeljić, obojica daleko od gola, a onda i Donald, u okvir gola iz prekida, ali nedovoljno dobro da bi savladao Belića.

- Još jedna velika prilika za Čukarički odlazi u nepovrat. Ovusu se u 11. minutu lepo oslobodio Stojkovića, ali i šutirao preko gola. Prethodno mu je Docić lepo dodao, a sve je počelo lošim prijemom Kange, što su domaćini iskoristili za kontru...

- Osim uvodne prilike za Ovusua, bez većih uzbuđenja u prvih sedam minuta utakmice na Banovom brdu, gde pljusak prilično otežava uslove za igru.

- Samo 10 sekundi čekalo se na prvu šansu! Bila je to loša povratna lopta Krstičića za Stojkovića, Ovusu je uspeo da dođe do nje, ali je Borjan na vreme istrčao i bio brži od napadača domaćeg tima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC