• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan mamuran od Evrope, uspavan u Superligi

Autor mondo.rs

Partizan posle plasmana u narednu fazu Lige Evrope nije uspeo da nastavi seriju pobeda u Superligi Srbije. U 18. kolu crno-beli igrali su 1:1 protiv Spartaka u Beogradu.

 Partizan mamuran od Evrope, uspavan u Superligi Izvor: MN PRESS

Partizan je od početka sezone u Superligi izgubio 11 bodova, od toga čak devet u Humskoj ulici. Poslednja dva u nedelju protiv Spartaka - 1:1 (0:0).

Posle četvrtka i pobede protiv Jang Bojsa, kojom je obezbeđen nastup u Ligi Evrope i na proleće, očigledno umorni fudbaleri Partizana nisu imali snage da nastave seriju trijumfa. Nakon osam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, odnosno šest vezanih u Superligi, "parni valjak" je kišne novembarske večeri opet stao u svom dvorištu.

"Ekipa je bila umorana, nije mogla da da pruži više i ne mogu da joj zamerim ništa. Poveli smo, ali nismo imali koncentraciju da i sačuvamo vođstvo", rekao je posle utakmice Miroslav Đukić, trener Partizana.

Strelci su bili Zoran Tošić za Partizan u 48. i Nemanja Nikolić za Spartak u 72. minutu.

"Golubovi" su zasluženo osvojili bod, ako ni zbog čega drugog, onda zbog igre u prvom poluvremenu, kada su nadigrali Partizan i čak tri puta primorali reprezentativnog golmana Vladimira Stojkovića da paradama spasava gol. Imali su i crno-beli prilike, ali su gosti bili opasniji i konkretniji.

"Valjak" je, ipak, prvi poveo.

Tošić je u 48. minutu sa desnog krila uputio loptu prema Petru Đuričkoviću, koji se nalazio na mestu odakle se izvodi penal, ali nije uspeo da skreše loptu, već je ona odsela u daljem uglu prevarivši Miloša Ostojića.

Iako je delovalo da Partizan kontroliše situaciju na terenu i da će meč privesti kraju, Spartak je izjednačio. Nisu Subotičani bili ni blizu razigrani i opasni kao u prvom delu, ali su ponovo pripretili iz prekida i ovaj put ukazanu priliku realizovali.

Nemanja Nikolić iskoristio je dobar centaršut Aranđela Stojkovića i to što su na njega zaboravili defanzivci Partizana, odigrao je na prvu i smestio loptu iza leđa Stojkovića u mrežu šampiona.

Đukić je poprilično izmešao karte za duel sa Spartakom. Nisu igrali Miroslav Vulićević, nijedan Nemanja Miletić nije bio u postavi, takođe ni Marko Jevtović, kao ni Ognjen Ožegović.

Sedubu Suma je pružio još jednu očajnu partiju i zamenje je već na početku drugog poluvremena. Pre njega je u svlačionicu zbog udarca ispod rebara morao i Marko Janković.

Težak raspored crno-beli nastavljaju na Voždovcu narednog vikenda, a zatim u Beograd dolazi Vojvodina...

Utakmicu je sudio Jovan Šegrt.

PARTIZAN
: Stojković - Radin, Ostojić, Mitrović, Antonov - Everton, Pantić (od 74' Ilić) - Tošić, Suma (od 46' Solomon), Janković (od 45' Đuričković) - Tavamba.

SPARTAK: Ostojić - Stojković, Kerkez, Ćalasan, Hajdin - Jočić (od 83' Torbica), Šimura - Čečarić (od 74' Abaz), Ivanović, Savković - Nikolić.

IZ MINUTA...

- Partizan ima osam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, a šest u Superligi Srbije!

75'
Tavamba! Prilika za Kamerunca, ali šutira pravo u Ostojića.

74' Đukić nema kud. Saša Ilić umesto Danila Pantića.

GOOOL!

72' Spartak je zaslužio gol i dobio ga je. I opet su gosti zapretili posle prekida. Aranđel Stojković je izveo "slobodnjak" sa desne strane terena, bliže aut liniji, a u sredini je odrana Partizana potpuno zaboravila na Nemanju Nikolića, koji je iz prve šalje u mrežu.

Spartak gol
Izvor: YouTube


69' 
Partizan je imao novu priliku, Đuričković je čak i zaobišao golmana Ostojića, ali mu je lopta pobegla i jedva ju je stigao da ne izađe van terena. Solomon je, ipak, kasnio u sredini, gde nije bilo golmana, ali je ostatak odbrane Spartaka spremno sačekao ovo ubacivanje.

64'
Savković je prošao uz gol-aut liniju, uspeo je i da šutira, ali ne i da iznenadi Stojkovića.

GOOOL!

48' Spartak je bio bolji u prvom, ali prilike nije iskoristio, a Partizan je posle nepuna tri minuta u drugom poluvremenu postigao pogodak. Zoran Tošić je centrirao, Đuričković skočio, ali nije uspeo da zahvati loptu, ona je prevarila Ostojića i završila u mreži.

Tošić
Izvor: YouTube


46' 
Đukić je odmah izvršio i drugu izmenu. Suma je razočarao i protiv Spartaka, tako da je Solomon dobio priliku od početka drugog poluvremena.

Jeste da je Partizan u četvrtak imao tešku utakmicu protiv Jang Bojsa, kada je obezbedio proleće u Evropi, ali malo ko se nadao da će Spartak biti toliko bolji od crno-belih. Pravo je čudo kako "golubovi" ne vode, jer su imali barem tri odlične prilike, dok je Partizan dva puta bio u situaciji da ugrozi Miloša Ostojića. Najbolju šansu za Spartak propustio je Mile Savković, kome je Vladimir Stojković, najbolji igrač "parnog valjka" u prvom poluvremenu, odbranio zicer.


45' Prinudna izmena u Partizanu! Marko Janković mora da izađe, a umesto njega ulazi Petar Đuričković.

SPARTAK DOMINIRA!

44' Velika prilika za "golubove". kontru "tri na dva" završio je Savković u idealnoj situaciji, ali je Stojković bio odličan. Uspeo je čuvar mreže Partizanovog gola da odbrani i drugi zicer, njegova treća odlična odbrana.

Spartak
Izvor: YouTube


Spartak je BOLJI!

40' NAJBOLJA prilika za goste! Đorđe Ivanović je prošao po desnoj strani, šutirao iskosa sa 15-ak metara, a Stojković je paradom zaustavio odličan udarac po zemlji, da bi Radin otklonio opasnost ispred Radina. 

Spartak 1
Izvor: YouTube


37' Spartak je opasan i konstantno preti. Bila je i jedna sporna situacija, Mitrović je, čini se, ipak dobro reagovao ispred Savkovića, koji je pokušao da iznudi penal.

35' Još jedna prilika za Spartak posle kornera. Šimura se iznenada našao u poziciji da ugrozi gol crno-belih, šutirao je sa 13-14 metara preko gola.


27' Još jednom je Spartak imao priliku posle centaršuta sa desne strane. Savković je bio najviši u kaznenom prostoru, tukao je glavom, ali je Stojković ponovo dobro intervenisao. Ostaje 0:0, mada utakmica nije dosadna, ima jak ritam, a i prilika na obe strane.

19' Tošić je centrirao, a Pantić se na "drugoj stativi" našao u prilici, međutim nije bio najprecizniji posle pokušaja glavom.

15'
Za sada otvorena igra, a novom prilikom odgovorio je Partizan. Prvom na utakmici! Tavamba je bio u prodoru, dobro je zalomio kada je ušao u kazneni prostor, ali je Ostojić bio oprezan i paradom uspeo da spreči vođstvo domaćina.

5' Spartak je izveo dva kornera i skoro pet minuta drži Partizan na njegovoj polovini. Hrabro su krenuli gosti, koji, sudeći po početku, nisu došli u Beograd da se brane.

3' Velika prilika za Spartak. Subotičani su posle kornera ugrozili gol "parnog valjka", ali je Vladimir Stojković bio oprezan. Kerkez je vrlo lepo tukao glavom, pod prečku, ali je golman Partizana uspeo da odbrani, a Everton da otkloni opasnost.

- Počelo je u Humskoj...

- U Beogradu je loše vreme, a pored niske temperature pada i kiša.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC