• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vladan Milojević: Ne dam im da se žale

Autor mondo.rs

Trener Zvezde o utakmici u sredu, "ratu saopštenjima", povratku povređenih igrača...

 Vladan Milojević: Ne dam im da se žale Izvor: MN PRESS

Dva dana posle pobede na gostovanju Čukaričkom i kratkog odmora od gradskog derbija, u Crvenoj zvezdi usmerili su svu pažnju ka utakmici koja ih očekuje u sredu od 18 časova, protiv Radnika (TV Arena sport)

Ekipa Vladana Milojevića dočekuje goste iz Surdulice na prvom mestu tabele i sa šest bodova više od Partizana. Cilj crveno-belih je da osmim trijumfom u nizu zadrže korak na čelu tabele i da mirni nastave hod kroz naporan raspored utakmica.

Posle meča protiv Radnika Zvezda će se spremati za gostovanje Bačkoj, potom za meč odluke protiv Kelna, posle kojeg je do 13. septembra očekuju duel sa Borcem iz Čačka i "večiti derbi".

Ipak, Milojević ne želi da govori u makro ciklusima, ističući da ima još mnogo vremena do duela protiv "jarčeva" iz Nemačke i Partizana.

"Imamo do tada dve važne utakmice, a trenutno je najbitniji Radnik i do tih utakmica ima dosta vremena. Koliko god vam zvuči da vremena nema, to je u fudbalu zaista dug period. U fudbalu jedino nemate vreme i generalno mi je u ovim utakmicama na svaka tri dana dosta bitan razgovor sa samim igračima, da vidim kako se oni osećaju, jer mislim da svaki igrač najbolje poznaje svoje telo i najbolje zna u kakvom se stanju oseća. Videćemo kako će da bude, ali mislim da se pokazalo da mogu da računam na sve i to me raduje".

Pobedom Zvezde na Brdu i remijem Partizana i Spartaka, bodovna prednost crveno-belih u odnosu na branioca titule povećana je u odnosu na prethodno kolo. Ipak, Milojević ne pridaje veliki značaj tom detalju u pripremi za utakmice koje dolaze.

"Gledamo svoje dvorište, mislim da svako razmišljanje na drugačiji način nije dobro i ne bih ulazio u drugačija razmišljanja. Posmatramo samo svoju igru, želimo da je nadogradimo, da je ispravimo i nemamo mnogo prostora zbog kratkog vremenskog razmaka između utakmica. Nema prostora za rad i akcenat je više bačen na oporavak igrača, na njihovu svežinu i trudimo se da se maksimalno pripremimo za svaku utakmicu".

"RAZGOVARAĆU SA BRANKOM"

Izvor: MN PRESS



O ratu saopštenjima: "Ja sam trener..."

Milojević nije želeo da komentariše novu seriju saopštenja dva najveća srpska kluba. Kaže da se trudi da izoluje ekipu od toga. "Ja sam trener i gledam da maksimalno spremim ekipu za napore na terenu. Da je teško - teško je, ali mi smo profesionalci i moramo da se ponašamo tako"

U osvrtu na kadrovsku situaciju, trener Zvezde otkrio je nekoliko informacija. Za početak, Branko Jovičić je blizu povratku na teren posle teške povrede i operacije metatarzalne kosti, a zatim i višemesečnog oporavka.

"Što se tiče Branka, ide sve kako treba i to me raduje. Hteo bih da svedemo potencijalni rizik na nulu, na najmanji minimum. Sve informacije lekarske službe ukazuju da smo na dobrom putu i da je sve to OK. Branko je pravi profesionalac, stabilan i pametan dečko i videćemo i donećemo zajedničku odluku. Da vidimo kako se oseća, a očekujem ga vrlo brzo. Da li će biti sutra ili u nekoj narednoj utakmici - videćemo. Obaviću razgovor s Brankom i donećemo odluku".

Omladinac Dejan Joveljić veoma je efikasan u utakmicama protiv svojih vršnjaka. Da li će uskoro debitovati za seniorski tim?

"Već sam napominjao da hoću da stavljam u vatru mlade igrače i videćemo u narednim utakmicama... Svi u klubu, svi prvotimci i mi u stručnom štabu očekujemo taj njegov debi i videćemo kakva će biti kadrovska situacija. Može da se očekuje u narednim utakmicama i to da se dogodi".

Uz potvrdu da mladi reprezentativac Luka Ilić zbog povrede leđa neće igrati protiv Radnika, Milojević je otkrio da bi i Rikardinjo mogao da zaigra u Superligi posle dva meseca. Takođe, i Nemanja Milić oseća se bolje posle blage povrede "zarađene" na gostovanju BATE Borisovu.

"RIKARDINJO OPET TU, MILIĆ TAKOĐE..."

Izvor: MN PRESS



"Rikardinjo se vratio u trenažni proces, Milića smo odmorili i on je sad kako treba, tu je i Branko i nadam se da neću imati nijedan problem i da ću biti na slatkim mukama".

O stranim sudijama i tehnologiji...

Upitan za zvanični zahtev Partizana da strane sudije sude "večiti" derbi, uz video tehnologiju, Milojević je ostao dosledan i rekao da će samo govoriti o svom poslu i narednoj utakmici. "Ne želim to da komentarišem. Pričam o utakmici sa Radnikom".

"Već u sredu je nova utakmica i igramo sa ekipom koja dolazi iz negativnog rezultata iz prošlog kola. Radnik je tim koji zna šta hoće, koji ima dobrog trenera i koji ima miks mladih i iskusnih igrača. Što se nas tiče, u svakom slučaju, pored treninga oporavka nešto više o utakmici znaćemo danas (utorak) posle popodnevnog treninga, da bismo videli kakva je situacija. Nisam baš siguran na koje ću igrače moći da računam", rekao je Milojević.

Da li će Zvezda kalkulisati sastavom do utakmica odluke, protiv Kelna i Partizana?

"Ne znam, za mene su svi igrači standardni, jednostavno ja sam trener i da mogu da stavim svih 25 igrača to bih i radio. A, nekad da mogu da zamenih svih 11 zamenio bih ih. Jednostavno, to je tako".

Na pitanje da li mu se igrači žale na umor, Milojević je odgovorio kroz osmeh:

"Oni meni ne smeju da se žale. Ne dam da se žale. To je njihov način života, za to su se opredelili, a ako nešto volite da radite onda ne možete da se žalite na to. Jednostavno, menjate profesiju...", zastao je on,

"Šalu na stranu, umor postoji i postojaće i to nije sporno, sa tim živimo i nije nikakvo opravdanje. Ostalo ćemo da vidimo kakva je situacija, jer imamo igrače koje bi trebalo razigravati, održavati ih u tonusu, a to zavisi i od protivnika i od mnogo aspekata", dodao je trener Zvezde.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC