• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi: Igramo bolju odbranu nakon odlaska Nejmara

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Morali smo promijeniti sistem igre nakon Nejmarovog odlaska. Možda smo u napadu izgubili na snazi, ali u odbrani smo postali dosta bolje organizovani", rekao je Leo Mesi.

Jedan od najboljih igrača svih vremena Argentinac Lionel Mesi izjavio je da je Barselona postala mongo bolji tim u odbrani nakon što je iz ekipe otišao brazilski napadač Nejmar.

Nakon što je prošlog vikenda produžio ugovor s Barselonom, Mesi je u intervjuu za njemački list “Kicker“ istakao da je tim sa “Nou Kampa“ značajno promijenio taktiku i sistem igre jer je na klupu došao novi trener Ernesto Valverde, a Nejmar otišao u francuski PSG.


“Morali smo promijeniti sistem igre nakon Nejmarovog odlaska. Možda smo u napadu izgubili na snazi, ali u odbrani smo postali mnogo bolje organizovani. Igrači u veznom redu sada dosta mirnije igraju i kreiramo uravnoteženu igru“, kazao je Messi.

Podsjetivši da je Barselona jedan od tri tima koji ove sezone ne znaju za poraz u nacionalnom prvenstvu i u Ligi šampiona, Mesi je rekao da su preostala dva tima s takvim uspjehom Manchester siti i PSG. Dodao je da su upravo to najveći rivali Barselone ove sezone.

Mesi je komentirisao i igru Real Madrida i Bajerna koji su nešto neuspješniji u odnosu na prethodne sezone te je rekao da je sezona još uvijek na početku i da se iskusni timovi poput Reala i Bajerna ne smiju tako rano otpisivati.

“Mislim da će oni upravo u nastavku sezone pokazati koliko su jaki klubovi“, zaključio je Mesi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC