• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bizar: Bejl, ucena navijačima, muke s trećeligašem

Autor mondo.rs

Real Madrid (Primera) - Fuenlabrada (Segunda B) 2:2. Ali to je još i najmanje vest...

Jedan od najskupljih fudbalera svih vremena, Garet Bejl, odigrao je večeras prve takmičarske minute od gostovanja Reala u Dortmundu, 26. septembra i ulaskom na teren inicirao preokret, odnosno sprečio veliku bruku najtrofejnijeg kluba Evrope.

Čelnici Reala upozorili su pripadnike navijačke grupe koja se okuplja na severu "Santijago Bernabeu" stadiona i jedina pruža glasnu podršku ekipi da im ulaznice neće važiti za predstojeći "El Klasiko" sa Barselonom ako ne dođu da podrže - ispostaviće se - "B" tim u revanš meču šesnaestine finala Kupa kralja, što je očigledno uplašilo Madridiste pa su solidno ispunili tribine i prisustvovali pomalo bizarnoj predstavi ovog utorka uveče.

Posle penal pobede na "Estadi Fernando Tores" u predgrađu španske prestonice, posebno važnom za Košarkaški klub Partizan i njegove navijače, Zinedin Zidan izveo je tinejdž postavu za revanš sa trećeligašem i strepo sve do finiša utakmice da ne ostane zapamćen kao trener koji je poražen kod kuće od ekipe koja se takmiči u "Segunda División B".

Golovi 20-godišnjeg Borhe Majorala Moje, koji je do večeras samo jednom u karijeri tresao mrežu u dresu prvog tima Reala, uskratili su zadovoljstvo navijačima rivalskih timova da se naslađuju rezultatom:

Real Madrid - Fuenlabrada 2:2 (0:1), nakon što je 26. oktobra slavni klub stigao do pobede od 0:2 na "Toresu" zahvaljujući golovima Marka Asensija i Lukasa Vaskeza, oba sa bele tačke.



Real: Navas – Hakimi, Tereho, Naćo, Ernandez – Kovačić (od 81. Valensijano), Ljorente – Sebaljos, Franću (od 62. Bejl), Oskar (od 75. Kezada) – Majoral.

Luis Milja "bombom" sa distance u 25. minutu uhvatio je na spavanju povratnika među stative, do skoro povređenog Kejlora Navasa i postavio rezultat koji je važio sve do ulaska Bejla u 62. minutu umesto 19-godišnjeg Argentinca, krilnog napadača Kastilje (Real "B"), Fransiska Folasijera poznatijeg kao Franću.

Bejlu je nekoliko sekundi, odnosno dodir s loptom, bio potreban da asistira Majoralu za 1:1, da bi isti igrač osam minuta kasnije postigao i drugi gol i doveo "kraljeviće" u vođstvo od 2:1.

Zidan je tada izvršio još dve izmene, doduše nije uvodio igrače Bejlove reputacije već tinejdžere Luizmija Kezadu i Haimea Valensijana, što su skromni, borbeni i pošteni gosti iskoristili i preko Alvara Portilje stigli do zasluženog remija u 89. minutu.

U neku ruku, sve i da je izgubio večeras od nedoraslog rivala (doduše, sa startnom postavom koja u proseku nije imala više od 21 godine ako se izuzme Navas na golu), Real ne bi doživeo sramotu koju mu je u istoj rundi takmičenja pre dve godine priredio Zidanov prethodnih, Rafael Benitez, kada je uvođenjem suspendovanog Denisa Čeriševa inicirao izbacivanje ekipe iz Kupa kralja.

Bejl je od dolaska iz Totenhema za 101 milion evra odigrao samo 54 odsto takmičarskih minuta za Real, a ove sezone proveo je na terenu manje od 800 minuta. Za sve je kriv hronična povreda zgloba, zbog koje će Velšanin najverovatnije na kraju sezone napustiti "Bernabeu" i pokušati da se zaleči na nekom drugom mestu.

Revanš mečevi šesnaestine finala:

utorak

Real Madrid – Fuenlabrada 2:2 (0:1), prvi meč 2:0
/Majoral 62, 70 – Milja 25, Portilja 89/

Leganes – Valjadolid 1:0 (1:0), prvi meč 2:1
/Tito 34/

Malaga – Numansija 1:1 (1:0), prvi meč 1:2
/Adrijan 18 – Elhezabal 53/

Selta – Eibar 1:0 (0:0), prvi meč 2:1
/Aspas pen 89/

Levante – Đirona 1:1 (0:1), prvi meč 2:0
/Morales 74 – Mohika 33/

sreda

Barselona – Mursija (19.30), prvi meč 3:0
Real Sosijedad – Ljeida, prvi meč 1:0
Sevilja – Kartahena, prvi meč 3:0
Atletik Bilbao – Formentera (21.30), prvi meč 1:1
Atletiko Madrid – Elče, prvi meč 1:1
Las Palmas – Deportivo La Korunja, prvi meč 4:1

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC