• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Torino u zelenim dresovima

Autor mondo.rs

Italijanski klub, koji sa klupe predvodi Siniša Mihajlović, ovog vikenda igraće u specijalnoj garnituri u spomen nastradalim fudbalerima brazilskog kluba Šapekoense

Fudbaleri Torina u subotu protiv Atalante u 15. kolu Serije A, umesto tradicionalnih braon dresova nosiće zelene, u čast godišnjice pogibije igrača Šapekoensea u avionskoj nesreći.

Brazilska ekspredicija je prošlog novembra posle pada aviona ostala bez 71 osobe na putu ka Medeljinu, a Torino je posebno osetljiv na tu temu jer je imao identičnu katastrofu 1949. godine kada je izgubio šampionsku generaciju.

Avion sa 31 članom posade, među kojima je bilo 18 fudbalera tada trostrukog uzastopnog prvaka Italije, zbog guste magle udario je u brdo blizu Torina i niko nije preživeo.

"Toro i Šape, ujedinjeni sudbinom, prijatelji zauvek", stoji u zvaničnom saopštenju Torina, uz napomenu da će se deo kontigenta zelenih dresova specijalno izrađenih kao uspomena na poginule igrače Šapekoensea prodavati u njihovoj zvaničnoh klupskoj prodavnici a sav prihod biće prosleđen porodicama žrtava tragedije u Brazilu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC