• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan nosi bodove "s krova"!

Autor mondo.rs

U 19. kolu Superlige Srbije crno-beli pobedili Voždovac kao gosti 1:0. Strelac Zoran Zošić, poništen regularan gol crno-belih, Partizan promašio penal i poslednjih pet minuta igrao sa igračem manje.

 Partizan nosi bodove "s krova"! Izvor: MN PRESS

Nema boljeg načina da se prevaziđe kriza nego da se pobeđuje!

Doduše, ne može se ni reći da je Partizan bio u krizi, ali je remi sa Spartakom u nedelju nagoveštavao da bi tim Miroslava Đukića, posle uspeha u Evropi, mogao da doživi neprijatan pad u finišu jesenjeg dela Superlige.

Da nevolja po "parni valjak" bude veća je i u tome što raspored nimalo nije povoljan za crno-bele. Serija teških utakmica počela je protiv Jang Bojsa, nastavljena u Humskoj sa "golubovima", da bi već u sredu Partizan u derbiju gostovao Voždovcu.

RASPORED PARTIZANA DO KRAJA JESENI

03.12: Partizan - Vojvodina
07.12: Dinamo Kijev - Partizan
09.12: Napredak - Partizan
13.12: Partizan - Crvena zvezda

Saša Ilić dobio je priliku u 72. minutu. Kapiten Partizana odigrao je za klub 400. meč. Ilić će u decembru napuniti 40 godina.

Srpski šampion odigrao je vrlo dobar meč i pobedio 1:0. Gol odluke postigao je Zoran Tošić u 26. minutu, a pored majstorije iskusnog veznog fudbalera, publika na stadionu "Tržni centar", ali i ona kraj "malih ekrana", mogla je da vidi dosta toga kvalitetnog i onoga što jednu utakmicu čini uzbudljivom.

Partizanu je poništen čist gol, Partizan je promašio penal, Partizan je poslednjih pet minuta imao igrača više.

"Mogu da čestitam i mojim igračima i Voždovcu, koji ima odličnu ekipu. Utakmica je bila puna inteziteta. Najbitnije da smo pobedili, pravili smo dobar pritisak, bili agresivni. Čestitam ekipi na borbenosti i zalaganju", rekao je posle meča Đukić.

Voždovac je imao daleko veći posed lopte - 59 odsto, ali to mu nije bilo dovoljno za trijumf.

"Nemam šta mnogo da kažem. Moram da se okrenem svojoj ekipi, bilo je detalja u kojima nismo bili na nivou, ali to ostavljam za svlačionicu, to ću reći igračima. Trebalo je malo više koncetracije u završnici da bismo izvukli povoljan rezultat", naveo je posle meča Ilija Stolica, trener "zmajeva".

"Parni valjak", uprsko umoru i povredama, pre svih Marka Jankovića, odigrao je vrlo dobro i zasluženo pobedio. Pobednika je odlučio Zoran Tošić u 26. minutu, kada je vrlo lepo zalomio čuvara, prebacio loptu na levu nogu i sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa desne strane, pogodio dalji ugao gola Voždovca.

1:0
Izvor: YouTube


Ali, nije to bio jedini momenat kada je odlični golman Zoran Popović bio nemoćan.

Savladan je i u 34. minutu, lobovao ga je Leandre Tavamba, ali je ovaj gol neopravdano poništen zbog navodnog ofsajda. Pomoćni sudija Matija Olajoš Nađ nije video igrača "zmajeva" koji je dva metra kasnio sa izvlačenjem iz ofsajd zamke.

Partizan poništen gol
Izvor: YouTube/Arena sport


Već u narednom napadu Voždovac nije iskoristio najbolju šansu. Dejan Georgijević je imao "jedan na jedan" sa Vladimirom Stojkovićem, međutim reprezentativni čuvar mreže izašao je kao pobednik iz ovog duela.

Partizan je imao priliku da u 79. minutu reši pitanje pobednika "s kreča". Penal je opravdano dosuđen nakon što je Popović, posle velike greške saigrača Aleksandra Popovića 
oborio Tavambu.

Za faul koji je napravio Popović se iskupio tako što je "skinuo" udarac Marka Jevtovića.

"Zmajevi" su meč završili s igračem manje, jer je zbog prigovora isklučen Miloš Pavlović.

Situacija na tabeli posle nekompletnog 19. kola je sledeća:

TABELA: Crvena zvezda 49, Partizan (+1) 46, Spartak 33, Voždovac (+1) 32, Vojvodina 31, Čukarički 31, Radnički 27, Napredak 26, Radnik 22, Zemun /+1/ 21, Mladost 20, Mačva 17, OFK Bačka 16, Rad /+1/ 14, Javor 12, Borac 11.

Izvor: MN PRESS


- SASTAVI -

VOŽDOVAC: Popović - Putinčanin, Mihajlov, Ivković, Filipović - Pavlović - Duronjić (od 68. Mašović), Gajić, Petrović (od 57. Luković), Zec - Georgijević (od 82. Stuparević).

(klupa: Marko Knežević, Matko Pavlovski, Filip Stuparević, Andrija Luković, Miloš Gavrić, Nikola Ćirković, Alen Mašović).

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Mitrović, Ostojić, N. G. Miletić - Everton, Jevtović - Tošić, Tavamba, Pantić (od 89. Radin) - Ožegović (od 72. Ilić).

(klupa: Marko Jovičić, Lazar Ćirković, Petar Đuričković, Sejduba Suma, Saša Ilić, Milan Radin, Nemanja Antonov).

IZ MINUTA...

85'
Miloš Pavlović zbog prigovora dobija crveni karton.

81' BANI POPOVIĆ!  Skrivio je penal, iako nije on kriv, a onda je odbranio udarac Marka Jevtovića. "Parni valjak" je propustio šansu da reši meč.

popović penal
Izvor: YouTube


PENAL!

79' Za Partizan. Pogrešio je Filipović, u nameri da vrati loptu do Popovića, nije video Tavambu. Golman Voždovca nije imao kud, morao je da obori Kamerunca.

72'  "Ilić kapiten", ori se na Voždovcu. Legenda Partizana je na terenu umesto Ognjena Ožegovića, njegov 400.  meč u crno-belim dresu.

67'
Odličan udarac Danila Pantića sa distance, ali je Popović, koji je čak bio na "krivoj nozi", uspeo da paradom "ivuče" loptu iz ugla i spreči drugi pogodak Partizana. Posle kornera i Nemanja R. Miletić je imao priliku, lopta se odbila do njega posle gužve, ali je defanzivac crno-belih šutirao pored stative.

66'
Ima ozbiljnih napada na obe strane, upravo je jedan izveo Partizan, ali nema pravih prilika u drugom poluvremenu.

56'
Duronjić je imap šansu, lopta se odbila do njega, na 16-17 metara, Stojković se bacio i izbio loptu u korner.

55'
Nema prilika u prvih desetak minuta drugog dela. Zoran Tošić se u 53. minutu požalio na povredu, tako da je pored aut linije morala da interveniše lekarska ekipa. Strelac jedinog gola se vratio na teren.

Kraj prvog poluvremena.

35
' Dejan Gerogijević ima sjajnu šansu, ali Vladimir Stojković brani zicer!

Partizanu poništen čist gol (VIDEO)


34' A onda još jedna, ovaj put očigledna greška sudija, tačnije istog pomoćnika Matije Olajoša Nađa! Sviran je ofsajd Leandre Tavambi, iako je uveliko sa izvlačenjem kasnio jedan fudbaler domaće ekipe. Kamerunac je postigao gol, ali je on poništen! Linijski sudija bio je idealno postavljen...

ofsajd 2
Izvor: YouTube


32'
Sporna situacija na Voždovcu. Ožegović je dobio loptu u prostor i našao se u gol šansi, uspeo je i golmana  Popovića da zaobiće, ali je akcija prekinuta zbog ofsajda. Pitanje je da li se napadač crno-belih nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

ofsajd 1
Izvor: YouTube


29'
Nemanja G. Miletić je imao priliku, dobro je šutirao, ali je Zoran Popović sada imao mnogo više uspeha.

GOOOL!

26' Partizan je uputio udarac u okvir gola i poveo! Strelac je Zoran Tošić, odigrao je Ognjen Ožegović za iskusnog "veznjaka", a ovaj na ivici kaznenog prostora zalomio svog čuvara, odložio loptu na levu nogu i plasirao je milimetarski precizno u dalji ugao.

1:0
Izvor: YouTube


15'
Nema prlika "na krovu"...

- Utakmica je počela, Partizan je već izveo korner.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC