• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povratak i pogodak Jovičića, VELIKI je Pešić!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda rutinski protiv Radnika, a utakmicu će pamtiti najmanje trojica fudbalera.

 Povratak i pogodak Jovičića, VELIKI je Pešić! Izvor: MN PRESS

I sedmi međusobni duel Crvene zvezde i Radnika pripao je crveno-belima, a gol-razlika je uvećana na 28:2.

U poslednjoj utakmici 19. kola Superlige, domaćin je bio neumoljiv na svom stadionu i slavio 5:0.

Seriju golova otvorio je Marko Gobeljić u 10. minutu, svojim prvencem u Zvezdinom dresu, a nastavio je Aleksandar Pešić. Vodeći strelac Superlige upisao je het-trik i, uz to, bio asistent Gobeljiću. Sjajni napadač crveno-belih stigao je do 15 golova u dosadašnjem toku domaćeg prvenstva.

I onda, kada su svi mislili da je gotovo, u 90. minutu 25-godišnji Nišlija je još jednom podigao publiku na noge. Posle faula nad Slavoljubom Srnićem u kaznenom prostoru Radnika, najbolji strelac tima i česti izvođač penala, uzeo je loptu i odneo je do Branka Jovičića.

Povratnik na teren posle skoro četiri meseca pauze zbog povrede bio je precizan sa bele tačke za konačnih 5:0 i, takođe, svoj prvi gol u Zvezdinom dresu.

Upravo pomenuta trojka obeležila je ovu utakmicu, ali pohvale zaslužuje ceo tim Crvene zvezde.

Gosti iz Surdulice hrabro su ušli u meč, pokušavali da napadnu i zaprete Milanu Borjanu, međutim, razlika u kvalitetu brzo je došla do izražaja. Prvo je Pešić odličnim dodavanjem u prostor pronašao Gobeljića. a Zvezdin univerzalac u stilu iskusnog centarfora savladao Nikolu Vasiljevića. Do odlaska na odmor pogodio je i sam Pešić, kada je u nadoknadi prvog dela lepo reagovao glavom na centaršut Luke Adžića iz kornera.

Od tog trenutka bilo je jasno da bodovi ostaju na stadionu Rajko Mitić, a otvorilo se pitanje do koliko će brojati crveno-beli...

Podsetimo, Pešićev gest da izvođenje penala prepusti saigraču nije prvi put da je pokazao sjajan timskih duh. Već nekoliko puta ove sezone sjajni napadač je dodavao u situacijama kada bi mnogi sami rešavali, pa je zato pored golova sakupio i dvocifren broj asistencija.

Po običaju, Vladan Milojević je promešao tim. Posle dosta vremena u startnoj postavi našao se Abraham Frimpong, koji je u tandemu sa Vujadinom Savićem odlično neutralisao protivničke napade.

U narednom kolu, u nedelju, Zvezda igra u gostima protiv Bačke Palanke, dok će Radnik biti domaćin Mladosti iz Lučana.


CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Savić, Frimpong, Rodić - Račić (68. Jovičić), Milijaš - Milić (61. Donald), Srnić, Adžić (76. Stojković) - Pešić.

RADNIK: Vasiljević - Mladenović, Bulatović, Stanković (68. Zulfiji), Kjeremeh, Radović (68. Podunavac), Pavlović, Gojković, Pejčić, Žakula (78. Mirosavljević), Zlatanović.

Sudija: Srđan Jovanović.

TOK UTAKMICE I VIDEO:

Kraj.

- PENAL za Crvenu zvezdu u 90. minutu posle faula nad Srnićem posle lepog dodavanja Frimponga. Redovni izvođač penala, Aleksandar Pešić, odlučio je da loptu da Branku Jovičiću, a on bio precizan, iako je Vasiljević uspeo da zakači loptu - 5:0!

penal
Izvor: YouTube


- GOOOL! Crvena zvezda od 77. minuta vodi 4:0, a het-trik je upisao Aleksandar Pešić. Ušao je u kazneni prostor rivala po levoj strani i rešio da sam završi akciju.

gol
Izvor: YouTube


- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:0 od 71. minuta još jednim pogotkom Aleksandra Pešića, njegovim drugim u ovoj utakmici, a 13. u Superligi ove sezone. Odlično je utrčao po levoj strani i rutinski matirao Vasiljevića posle dodavanja Donalda.

gol
Izvor: YouTube


- Od 68. minuta, prvi put još od 6. avgusta i povrede u duelu sa Čukaričkim, u timu Crvene zvezde opet je Branko Jovičić. Borbeni vezista dočekan je ovacijama publike.

- Umalo 3:0 u 66. minutu posle odličnog šuta Nenada Milijaša sa oko 20 metara. Gađao je dalji ugao, ali je lopta odskočila od zemlje i prošla pored gola...

- Domaći fudbaleri kontrolišu dešavanja na terenu i po povratku sa odmora, dok je tempo i igri gostiju prilično opao. Još nešto više od pola sata do kraja.

- Vrlo lep prodor, zatim i dribling Aleksandra Pešića, ali je STATIVA u 51. minutu sprečila vodećeg strelca lige da uveća broj golova kraj svog imena.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Gosti su hrabro ušli u utakmicu, pokušali da napadnu, ali je razlika u kvalitetu dva tima brzo došla do izražaja.

- GOOOL! Crvena zvezda 2:0 pogotkom Aleksandra Pešića u prvom minutu nadoknade. To je 13. gol vodećeg strelca Superlige ove sezone, a postigao je posle odličnog skoka i udarca glavom na centaršut Luke Adžića iz kornera.

gol
Izvor: YouTube


- Lepo dodavanje Milijaša za Pešića u 37. minutu. Bio je napadač Zvezde brži od štopera Radnika, ali je Vasiljević uspeo da odbrani njegov šut iskosa sa leve strane.

- Još jednom je Pešić odlično asistirao loptom u prostor, ali je pogodak Luke Adžića u 31. minutu opravdano poništen zbog ofsajda.

- Hrabro igraju gosti, trude se da napadaju, ali to i otvara prostor za brze akcije domaćih fudbalera. Umalo da iz nekoliko takvih, Vasiljević bude ponovo savladan. Još oko 20 minuta do poluvremena.

- Prva šansa i za goste. Zlatanović je šutirao glavom u 18. minutu na centaršut Pavlovića, ali preko gola.

- Odličan prodor Luke Adžića i šut pod prečku u 16. minutu, ali i sjajna intervencija Vasiljevića. Mladi fudbaler zapretio je i posle kornera koji je usledio, ali je šutirao preko gola.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 10. minuta prvim pogotkom Marka Gobeljića za crveno-bele! Pešića ga je odlično uposlio, a on u stilu iskusnog centarfora šutirao pored Vasiljevića. Zvezdin univerzalac u ovoj utakmici igra desnog beka, a od početka sezone bio je i levo, pa na krilu, zadnjem veznom, čak i u napadu...

gol
Izvor: YouTube

- Prva šansa za Crvenu zvezdu u 9. minutu. Rodić je centrirao sa leve strane, a Milić snažno šutirao glavom, ali je odlično bio postavljen golman Radnika, Nikola Vasiljević.

- Bez uzbuđenja u prvih pet minuta, ali treba istaći da su gosti otvoreno ušli u utakmicu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC